Vatana destek vergisi mi geliyor? Resmi açıklama

'Gurbetçilere vatana destek vergisi geliyor' iddiası sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 2 bin Euro'luk vatana destek vergisi iddiasıyla ilgili bir açıklama paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2024 11:33 GÜNCELLEME 05.07.2024 11:56 EKONOMİ
Vatana destek vergisi mi geliyor? Resmi açıklama
Vatana destek vergisi mi geliyor? Resmi açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "Gurbetçiler yıllık 2 bin Euro vatana destek vergisi verecek” iddiasına ilişkin açıklama yaptı. DMM, söz konusu iddiayı yalanlayarak "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı:

"Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır. Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • muharrem 1 gün önce Şikayet Et
    Fısıltı varsa demekki birşeyler olabilir
    Cevapla
  • C.Türk 1 gün önce Şikayet Et
    Bu yalanları CHP'ler çıkarıyor!...anlayın artık Chp' lilerin ne kadar zararlı insanlar olduklarını.
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Zaten türkler her yere destek veriyor kaç tane devlet sebebleniyor 5 tane devlete destek veriyor türkiyeye geliyor izinini ve harcamasını türkiyede yapıyor daha ne destek versin türkiye içerdekileri hizaya getirsin vergilerini düzgün ödesinler hiç çalışan yok hep çalma çırpma metyadan görüyoruz çalışmaları şart okadar.
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Zaten destek veriyorlar
    Cevapla
  • dede 2 gün önce Şikayet Et
    gurbetciler 60 yįlsan beri memlekete döviz yağdįrıyorlar, avrupanın yabancı düşmanlığı ile boğuşarak kazandığımız bir ekmegin üçte ikisini memlekete getiriyoruz yetmiyormu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR