Maliye Sendikası, maliye çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesini istedi

Maliye Sendikası Genel Başkanı Muammer Akgül, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev alan maliye müdür ve müdür yardımcılarının özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 12:57 GÜNCELLEME 08.07.2024 12:57 EKONOMİ
Maliye Sendikası, maliye çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesini istedi
Maliye Sendikası, maliye çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesini istedi

Muammer Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, maliye çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadıklarını, yaptıkları görev ve sorumlulukları doğrultusunda maaş ve diğer özlük haklarının revize edilmesinin zorunluluk halini aldığını savundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev alan maliye müdür ve müdür yardımcılarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Akgül, "Temsil edilen makam, hiyerarşik konum, sorumluluklar kapsamı, kadro unvanı gibi kriterler esas alınarak net maaşlarımızın yeniden belirlenmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

​​​​​​​​​​​​​​Sendika Başkanı Muammer Akgül, yeterli sayıda lojman bulunmayan illerde kira destek ödemesi yapılmasını da talep etti.

KAYNAK : AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mehmed 2 ay önce Şikayet Et
    Maliye çalışanları ülke standartlarına göre gayet iyi para alıyor ancak buna rağmen bu ülkede bu kadar kayıt dışı ekonomi varsa maaşlarını haketmiyorlar demektir. Şu yaşıma geldim daha bir tane alışverişimden sonra bana fiş alıp almadığımı soran veya saha denetimi yapan bir maliyeci görmedim. Herkes kafasına göre takılıyor. Önce aldıkları parayı haketsinler.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Maliyedekilerin daha ne kadar özlük hakları iyileşecekse? Zam istiyorlardır. Bilmem ne tazminatlarına zam yapın doymamışlar. Bu ülkede iki mesleğe zam yapmazsanız sürekli ağlarlar, biri doktorlar diğeri maliyeciler.
    Cevapla
  • Maliyeci 2 ay önce Şikayet Et
    Vergi kaçıranlara aman dikkat edin aman. çok çok kazanıpda kazancını az gösterenlere sıkı denetim yapın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR