Avdagiç’ten “BYD yatırımı” açıklaması

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Çinli BYD’nin 'Made in Türkiye' yatırımı hayırlı olsun. BYD'nin Türkiye’de kuracağı fabrika ve mobilite AR-GE merkezi, ek gümrük vergisinin konuşulduğu süreçte iki taraf için 'win-win' bir ortaklık oldu.” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 18:47 GÜNCELLEME 08.07.2024 18:48 EKONOMİ
Avdagiç’ten “BYD yatırımı” açıklaması
Avdagiç’ten “BYD yatırımı” açıklaması

Avdagiç, sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avdagiç, 1 milyar dolarlık yatırımın Togg ile başlayan yeni nesil araç çağında da Türkiye’nin Avrupa'nın otomotiv başkenti olma iddiasını perçinlediğini kaydetti.

Şekib Avdagiç, mesajında şunları kaydetti: “BYD’nin bu doğrudan yatırımı diğer Çinli şirketler ile dünya markalarının Avrupa stratejilerini baştan aşağı gözden geçirmelerini sağlayacaktır. En önemlisi de bu gelişmenin elektrikli araçlarda yerlilik oranını artırarak yan sanayimizi daha da güçlendirmesini, fazlar halinde binlerce iş imkanı oluşturmasını bekliyoruz. BYD’nin yatırımı, ileri global teknolojiler ve otomasyon süreçlerinin Türkiye'ye daha yoğun şekilde giriş yapmasını temin edecektir.”

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Serdar 2 ay önce Şikayet Et
    Manisa için tam bir kaos...şehir buna hazırlıklı değil..zaten çok yüksek olan ev kiraları daha da artacak.O.S.B .alt yapısı buna uygun değil..şehir içi ve organize sanayii trafiği zaten bir felaket ..şehir bu yükü kaldıramaz..toplu taşıma dan ulasıma servis yoğunluğundan.konut sorununa gibi problemleri yatırım tamamlanmadan çözmek gerekiyor.
    Cevapla
  • OSMANOGLU 2 ay önce Şikayet Et
    selam olsun bu ulke icin yararli isler yapanlara,lanet olsun dusmanlik edenlere
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Cehalet kötü bir şey. Adamlar yatırım ve istihdam sağlayacak. Ülkeye vergi verecek. İhracat ile avrupaya sattığı arabaların parasının çoğu ülkemizde kalacak. Yatırım, istihdam, ihracat, vergi geliri, teknoloji transferi vs. Bunlar önemli win-win ticaret kurallardır.
    Cevapla
  • Yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    Azıcık aklı olan bunun ülkemiz için kötü bir haber olduğunu bilir. çinliler 1 milyar veriyor bugün ama yarın en az 10 milyar alacağını bildiği için geliyor. Bazı saflar ise bunu iyi birşey sanıyor. çinli markalar burada ucuza üretim yaparsa togg ları bile kendi ülkemizde satamayız.
    Cevapla
  • ssss 2 ay önce Şikayet Et
    Dışarıya satılacak:) oradan çıkan arabanın az bir kısmı içerisiye satılacak.
    Cevapla
  • Osman HAYDAR 2 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun valla süper Reis elinden geleni yapıyor ülke kalkınması için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR