En düşük emekli maaşına zamda tarih belli oldu

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zammı önümüzdeki hafta başında açıklayacaklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2024 17:13 GÜNCELLEME 12.07.2024 17:13 EKONOMİ
En düşük emekli maaşına zamda tarih belli oldu
En düşük emekli maaşına zamda tarih belli oldu

SSK, Bağ-Kur emeklilerin maaş zam oranı yüzde 24,73 oldu. Emekli maaş zam oranın belli olmasıyla beraber gözler en düşük emekli aylığı için yapılacak düzenlemeye çevrildi. Kök aylığı 8 bin lira altında olanların maaşı, en düşük aylığın altında kaldı. Emekliye ek zam için toplantının yapılacağı ifade edilmişti. Emekli maaş toplantısının günü henüz belli değilken emeklilerin bekleyişi devam ediyor.

Son açıklama AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi. En düşük emekli maaşına zam düzenlemesiyle ilgili soruya yanıt veren Güler, "Henüz çalışma tamamlanmadı, etki analizini ilişkin raporlar çıkmadı bu yüzden toplanamadık. Hafta başı netleşebilir, açıklarız” diye konuştu.

En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'nin 12-13 bin lira seviyelerine yükseltilmesi için AK Parti kurmaylarının çalışmalarına devam ettiği kulislere yansıdı. En düşük emekli aylığı için rakam, ekonomi yönetiminin hesaplamaları sonrası bütçe dengesi çerçevesinde belirlenecek.

Emekliye seyyanen zam verilecek mi?

Son açıklamalara göre, emeklilere seyyanen zam gündemde yer almıyor. AK Parti yetkilisi, emekli maaşları konusunda henüz bir rakamın belli olmadığını söyleyerek, seyyanen zamzın zor olduğunu fakat tamamlayıcı bir rakamın olabileceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Balkanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in dün emekli maaşları için bir araya gelmesi bekleniyordu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 125 TÜMÜ
  • DURSUN 3 ay önce Şikayet Et
    Emekliyi artık iyice kaybettiniz erken seçim hayırlı olsun
    Cevapla
  • Malatyalı 3 ay önce Şikayet Et
    En dúşük emekli aylığına kõk maaşı ayağına zam verm diler yúksek alanda hep bana doyo bir işçi fabrikada çalışsa bir kısmını deblet kar şílíyo yarím emeklisi cepten yatírıyo çalışanlar denetlensin adam oturuyo çalışanın úç katıtını alıyo ikiside işçi õrnek nelediyeler
    Cevapla
  • Vtndş29 3 ay önce Şikayet Et
    Tek çözüm şu arkadaşlar: En düşük emekli kök maaşı 6500 Tl. Bunu 10.000 e tamamlamak için yani en düşük kök maaşı 10.000 e tamamlamak için 3500 tl gerekiyor. Fazla prim yatıran emekliler için haksızlık olmasın diye bu 3500ü tüm emeklilere seyyanen olarak verilsin ve on bin liranın altında kök maaş kalmamış oluyor. bunun üzerine de enflasyon fatkı olan%24.73 zam yapılsın bu sorun biter.
    Cevapla
  • Vatandaş29 3 ay önce Şikayet Et
    En düşük kök maaş ile 10.000 tl arasındaki fark tüm emeklilere verilsin ondan sonra da üzerine tüm emeklilere memur emeklileri dahil yüzde 24.73 zam yapılsın herşey düzelir ve hiçbir adaletsizlikte olmaz. Hakkaniyetli olur ve bu sorun da kökünden hallolur. Bundan sonra da kök maaş muhabbeti olmaz.
    Cevapla
  • vatandaş31 3 ay önce Şikayet Et
    tamam
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Hani bu sene emekliler yılıydı reis ocak zammını açıklarken adıl temmuzu bekleyin diyordu ?????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR