30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu? İETT İstanbulkart yaş sınırı ne oldu?

İBB Meclisi'nde Temmuz ayı olağan toplantıların 3'üncüsü yapıldı. 30 yaş üstü öğrenci abkiline sınır getirildi. İstanbulkart için alınan kararlar sonrası arama motorlarında, "30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu? İETT İstanbulkart yaş sınırı ne oldu, Öğrenci abonman ne kadar oldu Temmuz 2024?" sorularına yanıt aranıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2024 11:20 GÜNCELLEME 25.07.2024 15:53 EKONOMİ
30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu? İETT İstanbulkart yaş sınırı ne oldu?
30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu? İETT İstanbulkart yaş sınırı ne oldu?

İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantılarının 3. oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararlardan bir tanesi  30 yaş üstü öğrenci akbiline uygulanacak indirim oranı oldu. Peki, 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, İETT İstanbulkart yaş sınırı ne oldu, Öğrenci abonman ne kadar oldu Temmuz 2024?

30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu?

30 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRENCİ AKBİLİ NE KADAR OLDU?

İBB Meclisinde alınan karar ile 30 yaşından gün almış kişiler yarı yarıya (%50) oranında halihazırda kullanılan indirimli öğrenci kartını aktif bir şekilde kullanamayacak. 30 yaş üstü öğrenciler tam karta kıyasla yüzde 10 indirim, aylık abonman ücretinse yüze 82 indirim sağlanacaktır. 30 yaş üstü öğrenci akbiline sahip olanlar 15,93 TL akbil basacak.

İŞ ARAYANLARA ULAŞIM DESTEĞİ OLACAK MI?

Bölgesel istihdam ofislerine iş görüşmesi için gidenlere 3 ay süreyle günde 4 defalık ücretsiz toplu ulaşım desteği sağlanacak.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELECEK

CHP yönetimindeki İBB, Ocak ayında toplu taşımaya yüzde 18 zam yapmıştı. Yakın zamanda toplu taşımaya bir zam daha geleceği söyleniyor.

Bugün yapılacak olan UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısı ile İETT otobüsleri, metro, tramvay ve vapur fiyatlarına zam bekleniyor. Zam sonrası İstanbulkart kullanım ücreti 20 TL'nin üstünde olacak.

ÖĞRENCİ AKBİL İAYLIK NE KADAR OLDU?

(UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı’nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yaptığını açıkladı. Öğrenci aylık abonman ve tek basım ücretinin güncel hali şekildedir;

  • Öğrenci tek basım ücreti 12 TL

  • Öğrenci aylık abonman 282,5 TL oldu.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Devdas 3 hafta önce Şikayet Et
    Anayasaya aykırı değil mi bu karar okumanın yaşimi olur.ben 35 yaşindayim ve üniversite okuyorum. Bu iptal edilmeli
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR