Google'ın büyük ortaklığına rekabet soruşturması!

İngiltere, Google'ın bağlı olduğu Alphabet'in yapay zeka girişimi Anthropic ile ortaklığının piyasadaki rekabete etkilerine ilişkin soruşturma başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2024 15:29 GÜNCELLEME 30.07.2024 15:29 EKONOMİ
Google'ın büyük ortaklığına rekabet soruşturması!
Google'ın büyük ortaklığına rekabet soruşturması!

İngiltere, Google'ın yapay zeka girişimi Anthropic ile ortaklığına rekabet soruşturması başlattı.

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu'nun (CMA) açıklamasına göre, kurum, Alphabet'in Anthropic ile ortaklığının İngiltere'de mal ve hizmetlere yönelik herhangi bir pazarda rekabetin önemli ölçüde azalmasına yol açıp açmayacağına ilişkin soruşturma başlatmaya karar verdi.

CMA, soruşturmaya yardımcı olmak üzere, ilgili tarafları konuya ilişkin katkı sunmaya davet etti ve bu kapsamda ilk aşama için son tarihin 13 Ağustos olduğunu duyurdu. Google geçen yıl Anthropic'e 2 milyar dolar yatırım taahhüdünde bulunmuştu.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR