Kur korumalı mevduatta çıkışlar hızlandı

Kur korumalı mevduat hesaplarından çıkışlar hızlandı. KKM hesaplarından geçen hafta 67,7 milyar lira ile 6 ayın en hızlı çıkışı yaşandı. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bir paylaşımda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2024 17:21 GÜNCELLEME 08.08.2024 17:21 EKONOMİ
Kur korumalı mevduatta çıkışlar hızlandı
Kur korumalı mevduatta çıkışlar hızlandı

Kur korumalı mevduat hesaplarından çıkış hızlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 2 Ağustos haftasında kur korumalı mevduat hesaplarında 67,7 milyar lira gerileme yaşadı.

Bu rakam, son 6 ayın en hızlı çıkışı olarak kaydedildi.

KKM hesaplarının toplam büyüklüğü 1,8 trilyon liranın altına geldi.

Kur korumalı mevduatlarda vergi avantajları temmuz ayı itibarıyla sonlandırılmıştı. Ağustos ayında ise stopaj uygulaması gelmişti.

KKM STOKU GERİLEYEREK 1,6 TRİLYON TL AZALDI

Konuya ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bir yıl önce 3,4 trilyon TL olan KKM stoku 50 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,6 trilyon TL azaldı” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şimşek paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bir yıl önce 3,4 trilyon TL olan KKM stoku 50 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,6 trilyon TL azaldı. Ağustostan itibaren vergi avantajı sonlanan KKM hesaplarına TL mevduat ve katılma hesapları ile uyumlu şekilde stopaj uygulanmaya başlandı. Son dönemde hızlanan KKM’den çıkışın sürmesini bekliyoruz. Programımızın ana hedefi olan fiyat istikrarına ulaşmak için finansal istikrarı güçlendirmeye devam edeceğiz”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Kayserili. 2 ay önce Şikayet Et
    ya kovsanızda kur korumadan çıkmayacağım ister vergi koy ne yapsan olmaz sen çağırdın ben geldim ben gidiyorum demeden misafir kovulmaz nasıl bir ev sahipliği
    Cevapla
  • nevzat 2 ay önce Şikayet Et
    Kkm geçişi devlet teşfik etti çıkışa zorlayan yine devlet
    Cevapla
  • Çerkez 2 ay önce Şikayet Et
    Evet, KKM doğru değildi fakat şimdi devlet doğru yapıyor. Her birimiz hayatımızda yaptığımız hatayı düzeltmeye çalışırız. Şimdi yanlış yapıldı diye yanlış ile devam mı etsin?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Şimşek enkaz aldı ve kurtarmaya çalışıyor Allah yardımcısı olsun ama şu an sadece dar gelirli, borçlu alt gelir grubu çekiyor acısını parası olan daha çok zengin oluyor, acilen DEVLET BANKALARI ARACILIĞI İLE EMEKLİ VE DAR GELİRLİYE 36 AY VADELİ SIFIR FAİZLİ-FAİZSİZ BORÇ KAPATMA KREDİSİ DESTEĞİ BEKLİYORUZ
    Cevapla
  • Anadolu 2 ay önce Şikayet Et
    Bence kredi çeken herkese üzerine de biraz para versinler, hibe olarak
    Cevapla
  • Siyah/Beyaz 2 ay önce Şikayet Et
    Çıkmıyorlar, çıkmaya zorlanıyorlar. Kim tarafından bilin bakalım.
    Cevapla
  • Kırgın 2 ay önce Şikayet Et
    Bişeyin düzeltilceğine inancım kalmadı emekli ve işçi açlık sınırının bile altında ücret alırken bu insannar pahalılıkta hangi şartlarda yaşıycak yaşam şartları kötüleştikçe insannarın düşünce ve güvenneride deyişir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR