Türkiye, İsrail'in Demir Kubbesine ''Çelik Kubbe'' ile karşı koyacak

Türkiye'nin İsrail'in Demir Kubbe'sine rakip olabilecek katmanlı hava savunma sistemi programı başlattığını yazan yabancı basın, 'Türkiye, İsrail'in Demir Kubbesine 'Çelik Kubbe' Hava Savunma Sistemiyle karşı koyacak' yorumunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2024 22:16 GÜNCELLEME 14.08.2024 09:41 EKONOMİ
 Türkiye, İsrail'in Demir Kubbesine ''Çelik Kubbe'' ile karşı koyacak
Türkiye, İsrail'in Demir Kubbesine ''Çelik Kubbe'' ile karşı koyacak

Türkiye'ye havadan gelecek tehditlerin bertaraf edilmesi amacıyla başlatılan "Çelik Kubbe" Projesi dünyada gündemden düşmüyor.

"TÜRKİYE, İSRAİL'İN DEMİR KUBBESİNE "ÇELİK KUBBE" İLE KARŞI KOYACAK"

Yabancı savunma siteleri "Türkiye, İsrail'in Demir Kubbesine 'Çelik Kubbe' Hava Savunma Sistemiyle karşı koyacak" yorumunda bulundu.

Türkiye'nin İsrail'in Demir Kubbe'sine rakip olabilecek katmanlı hava savunma sistemi geliştirmeyi amaçlayan iddialı bir program başlattığı duyuruldu.

Haberde, "Çelik Kubbe adı verilen sistemin, her yükseklikten ve menzilden gelen tehditleri tespit edip etkisiz hale getirecek yapay zekaya sahip olacağı bildiriliyor. Grafikte ayrıca katmanlı hava savunma sisteminin, T-link adı verilen Türk yapımı bir bileşen aracılığıyla uyduya bağlanacağı da görülüyor. Programda Aselsan'ın yanı sıra Türk savunma sanayi firmaları Rocketsan, SAGE ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu da iş birliği yapacak" ifadeleri kullanıldı.

Kısa ve orta menzilli sistemler de dahil olmak üzere pek çok bileşeninin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunduğu belirtilen haberde, "İsrail'in Demir Kubbesi ile karşılaştırıldığında "Çelik Kubbe"nin dört katmanlı hava savunma sistemine sahip olduğu belirtiliyor: Çok kısa menzilli, kısa menzilli, orta menzilli ve uzun menzilli" denildi.

TÜRKİYE'NİN YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARI "ÇELİK KUBBE"Yİ EŞSİZ YAPACAK

"Çelik Kubbe", Türk şirketlerinin son dönemde geliştirdikleri yerli ve milli sistemlerle "eşsiz" bir kalkan oluşturulmasını sağlayacak. Bu kapsamda, ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi hava savunma sistemlerinden yararlanılacak. İçinde birçok hava savunma silah sistemi, radar, elektro-optik sistemi, haberleşme modülleri, komuta kontrol istasyonları ve yapay zekayı barındıracak Çelik Kubbe, Türkiye'nin hava savunma alanındaki muhafızı olacak.

KAYNAK : STAR
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Mahmut Bey 1 ay önce Şikayet Et
    İstikbal göklerdedir. şiarına göre: T.C. SAVUNMA SANAYİSİNİ VE EKONOMİSİ BİRAN ÖNCE GELİŞTİRMESİ GEREKİR...TEK ÇÖZÜM GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLMALIYIZ YOKSA KURTLAR VADİDE BEKLİYOR...
    Cevapla
  • Hector 1 ay önce Şikayet Et
    2 side savunma sistemi birbirine nasıl zarar vericek.Onların saldırı sistemi yapay zekaya bağlı bir sistem ikametgahtan filistinde hangi binada çok çocuk varsa ilk o binayı hedef alıyor.Ve bu yapay zeka sistemi normal bir saldırı gücünden daha verimli 100/87 oranında başarılı oluyormuş.. Burada en çok dikkat etmemiz gereken şey süpersonik füzelere ve f22 raptor uçakları olmalı
    Cevapla
  • X boylondon 1 ay önce Şikayet Et
    Güçlü ordu, Güçlü Türkiye. Sırtlanlar bize saldırmak, bizi yemek için bahane arıyor. Lakin Erdoğan'ın savunma sanayindeki başarıları onları şimdilik engelliyor taki zayıf bir an'ımızı bulana kadar.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    çelik kubbe ne kadar özgün bir isim olmuş demir kubbe de olabilirdi
    Cevapla
  • Ali AydıN 1 ay önce Şikayet Et
    şimdi mevzu şu daha önce siyonizmin aklı karşısında bizde bir akıl yoktu aklı basanıda suikastla öldürüyordular mesela eşref paşamız şimdi neyin ne olduğunu anlayan ve buna mukavemet eden bir akıl var zorlarına bu gidiyor tek careleri CHP yi yanlarına cekmeleri büyük ölcüde de başardılar rabbim tuzaklarını başlarına cevizsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR