Türkiye'den petrol ve doğal gaz rekoru! 'Doktor Para'dan dikkat çeken paylaşım

Para Doktoru lakaplı ABD'li ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke, Türkiye ekonomisinin toparlanma yolunda olduğunu belirterek Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarma miktarının tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2024 18:35 GÜNCELLEME 19.08.2024 18:35 EKONOMİ
Türkiye'den petrol ve doğal gaz rekoru! 'Doktor Para'dan dikkat çeken paylaşım
Türkiye'den petrol ve doğal gaz rekoru! 'Doktor Para'dan dikkat çeken paylaşım

  HABER7

'Doktor Para' adıyla tanınan John Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Profesörü ünlü ABD'li ekonomist Steve Hanke, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türkiye ekonomisindeki hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE, PETROL VE DOĞAL GAZ REKORU KIRDI

ABD'li ekonomist, Türkiye'nin haziran ayında petrol ve doğal gaz çıkarma alanında tüm zamanların rekorunu kırdığını söyledi. X hesabı üzerinden konuyla ilgili paylaşım yapan Hanke, paylaşımında bir de dikkat çeken bir yapay zeka görseli kullandı. Görselde Türk bayrağı ile petrol ve doğal gaz sondaj kulelerine yer verildi. 

ABD’li ünlü Ekonomist paylaşımına "Türkiye toparlanma  yolunda" notunu da düştü. 

"HİÇ ŞAŞIRMIYORUM"

Hanke, Türkiye ekonomisine ilişkin diğer bir paylaşımında ise enflasyonun düşmeye başladığını belirterek bu duruma hiç şaşırmadığını söyledi. Hanke, "Türkiye'nin para arzının (M3) 6 aylık yıllık büyüme hızı %35,4'e geriledi ve bu 2 yılın en düşük seviyesi oldu. Bugün Türkiye'nin enflasyonunun yaklaşık %27/yıl seviyesinde olduğunu ve düşmeye devam ettiğini gördüğümde hiç şaşırmıyorum. Türkiye toparlanma yolunda" ifadelerini kullandı.  

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Ner 2 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu acaba sırtımızı savaşıyorlar.Hiç hayra alamet değil gibi
    Cevapla
  • Tamer. Ozdem 2 ay önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail o kadar aciz iki siyonist yonetimki karsilarinda ciddi bir rakiple hiç savasamadi ABD Vietnami ve Afganistan işgale kalkti ikisindende boyunun ölçüsünü aldı İsrail silahsız arkasında kimse olmayan Filistin'e sadistlik yaparak kendilerini büyük devlet sanıyorlar. Beni esas üzen dört tarafında sözde müslüman olan devletciklerin tiki in çıkmaması azıcık kıllı olsan bunlar ki
    Cevapla
  • Bymerdivenaltı 2 ay önce Şikayet Et
    Acaba bu adamları da finanse ediyor olabilir mi
    Cevapla
  • Vatan evladı 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye den dileneceginiz günler yakındır katil sürüleri Rabbimden büyük değilsiniz iki yüzlü reziller
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yani ABD tasmasını tuttuğunkuduz köpeği bir an önce saldırt Türkiyeye diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR