Denizin ortasında dev petrol rezervi keşfettiler: Kilit açıldı

Avrupa'nın kuzeyinde bulanan Kuzey Denizi'nde dev petrol rezervi keşfedildi. Dev petrol rezervi keşfinin ardından çıkan maddenin elektrikli araçlarda kullanılabileceği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2024 16:19 GÜNCELLEME 22.08.2024 16:20 EKONOMİ
Denizin ortasında dev petrol rezervi keşfettiler: Kilit açıldı
Denizin ortasında dev petrol rezervi keşfettiler: Kilit açıldı

Orcadian Energy, Avrupa'nın kuzeyinde bulunan Kuzey Denizi'ndeki Moray Firth petrol sahasında büyük bir petrol rezervi keşfettiğini duyurdu. Keşfedilen yeni petrol rezervinin elektrikli araç akülerinin hızlı şarjı için kullanılabileceği bildirildi. Moray Firth'teki Fynn sahasında keşfedilen petrol rezervinin "çok önemli" miktarda viskoz ve ağır petrol içerdiğini söylendi.

KUZEY DENİZİNDE BÜYÜK PETROL REZERVİ KEŞFETTİLER

Uzun zincirli hidrokarbonlardan oluşan bu yağ, rafine edildiğinde hızlı şarjlı elektrikli araç pilleri için olmazsa olmaz bir bileşen olan anot sınıfı petrol koku için iyi bir hammadde haline geliyor.

Petrol keşfi hakkında bilgi veren Orcadian Energy CEO'su Steve Brown, "Stratejimiz, geçiş sonrası hidrokarbonlara, yani gaza ve viskoz petrole odaklanmak oldu. Sığ suda olgun bir havzada, tanımı gereği, büyük kayalar ve basit sıvılar içeren büyük alanlar zaten geliştirilmiştir. Jeotermal ısı ve polimerin birleşimi, Rosebank ile aynı ölçekte bir proje olan Fynn gelişiminin kilidini açabilir." dedi.

Sıfır emisyonlu enerjiye dikkat çeken Brown, "Orta Kuzey Denizi zirvesinde, Hollanda sektöründe başarıyla geliştirilen A ve B blok gaz sahalarıyla aynı özelliklere sahip bir dizi sığ gaz arama alanı tespit ettik. Bunun ötesinde, şebekeye sıfıra yakın emisyonlu güvenilir bir enerji tedarik edebileceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : STAR GAZETESİ
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • ali ak 2 ay önce Şikayet Et
    hadi biz de kuzey denizini istila edelim orda savaş çıkaralım
    Cevapla
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Gabardaki petrol direk traktöre koy kullan O petrol nereye gittik ya ülkede traktör çok yada seçim dönemi bitti
    Cevapla
  • f fh d 2 ay önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin sizi
    Cevapla
  • dadaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu olay planlarının zamanlı işlemesi, eskiden de petrol var ve çıkıyor elktkli otolarda kullanılan madde çıkması ne tesadüf
    Cevapla
  • Jasmina 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim bulduklarimiz yaninda, onlarin bulduklari tiri viri..
    Cevapla
  • Kemalettin 2 ay önce Şikayet Et
    Petrol mu iciyorsun kafa yapmıs
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İyi gözünüz doysun biraz da kuzey denizine doru gidin insan da yok orda ey aç gözlü Amerika ve Avrupa defolun gidin artık ülkenize yeter dünyayı karıştırdığınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR