AJet zamanında kalkış oranında çıtayı yükseltti: Yüzde 72,7’ye yükseldi

​Avrupa’da yaz boyunca yaşanan uzun rötar ve aksamalara rağmen AJet, zamanında kalkış oranını yükseltti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2024 15:18 GÜNCELLEME 05.09.2024 17:17 EKONOMİ
AJet zamanında kalkış oranında çıtayı yükseltti: Yüzde 72,7’ye yükseldi
AJet zamanında kalkış oranında çıtayı yükseltti: Yüzde 72,7’ye yükseldi

Hava ulaşımında en çok yoğunluğun yaşandığı yaz sezonu sona eriyor. Bu yıl Avrupa hava sahasında oluşan ciddi yoğunluk, tüm kıta genelinde ve bağlantılı ulaşım noktalarında yaz sezonu boyunca yer yer büyük aksaklıklara sebep oldu.

ZAMANINDA KALKIŞTA YÜZDE 72,7'LİK BAŞARI

Avrupa’da yaz boyunca yaşanan uzun rötar ve aksamalara rağmen AJet, zamanında kalkış oranını yükseltti. Genç ve dinamik bir yapıya sahip olan AJet, zamanında kalkış oranını %72,7’ye çıkarmayı başardı.

ZAMANINDA KALKIŞ ORANI YÜKSELİYOR

AJet, 31 Mart itibarıyla yeni ismi ve kimliğiyle ilk uçuşlarına başladığı günden bu yana, geçen yılki AnadoluJet verilerinin yaklaşık %18 üzerine çıkarak, zamanında kalkış oranlarında %72,7 ile büyük bir başarı yakaladı.

Sabiha Gökçen Havaalanından yürüttüğü operasyonlarda ise yine geçen yılın aynı dönemine kıyasla %17 artış göstererek zamanında kalkış oranını %68,3’e çıkarttı.

EUROCONTROL VERİLERİ AÇIKLADI

Avrupa hava sahasında güvenlik ile ilgili ölçüm ve değerlendirmeler yapan havacılık kuruluşu Eurocontrol’ün açıkladığı verilere göre bu yıl Avrupa genelinde zamanında kalkış oranı ortalaması %58,8. AJet, bu alanda yakaladığı %72,7’lik başarı ile ön plana çıkıyor. Operasyon ağını hızla genişletmeye devam eden AJet, misafirlerine zamanında, güvenli bir yolculuk deneyimi vadediyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    darısı pegasus'un başına! vaktinde kalkamama rekoru kırıyor firma.
    Cevapla
  • zatıZangur 2 hafta önce Şikayet Et
    kanatlı seksenlerin halk otobüsü aklı olan buradan kesinlikle Bilet almaz tam rezalet hiç bir Online işlem yapılması mümkün değil koltuk bile ayıramıyorsun.
    Cevapla
  • Dincer 2 hafta önce Şikayet Et
    Ajetin haberi var mı bu yüzde den
    Cevapla
  • Ahmet Aydın 2 hafta önce Şikayet Et
    On gün öncesinden biletimiz olduğu halde bizi muş hava alanında yer yok diye ortada bırakam Ajet me geceydi hiç unutmayacağım muş tan taksiyle bingöl orada otobüs. Malatya oradan malesrf Ajet ankara oradan pegasus saw tam 16 saat tenrikşer AJET
    Cevapla
  • Ahmet Aydın 2 hafta önce Şikayet Et
    On gün öncesinden biletimiz olduğu halde uçakta yer yok sizi alamayız deyi biİ muş ta rezil eden AJet ogünü ömrüm boyunca unutamayacağım. İst dönüşümüz muhteşem oldu taksiyle bingöle orada otobüsle malatya ya oradan maledef mecburen Ajet ile ankara ,anlaradan pegasusla sabiha gökçene toplam zaman 16 saat ne geceydi ama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR