Erdoğan'ın hamlesi sonrası Putin duyurdu: '34 ülke daha istiyor'
Türkiye'nin muhtemel BRICS üyeliği gündemdeki sıcaklığını korurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS'e, 34 ülkenin katılmak istediğini belirterek, "BRICS'e yönelik ilgi artıyor." dedi.
ABONE OLPutin, Rusya'nın St. Petersburg kentinde, 14. BRICS ülkeleri yüksek temsilciler güvenlik toplantısına katılan yetkililerle bir araya geldi.
Burada açıklamalarda bulunan Putin, söz konusu toplantıda, 1 Ocak'tan itibaren BRICS'e üye olan ülke heyetlerinin de yer aldığını söyledi.
Bugüne kadar BRICS kapsamında çeşitli alanlarla ilgili çok sayıda toplantı düzenlendiğine dikkati çeken Putin, 22-24 Ekim'de Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da BRCS Zirvesi'nin düzenleneceğini ve buraya birçok ülke liderinin katılacağını dile getirdi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, BRICS'in önemine işaret ederek, "BRICS'e yönelik ilgi artıyor. 34 ülke, BRICS'in faaliyetlerine çeşitli şekilde dahil olmak istiyor." ifadesini kullandı.
Dikkat çeken BRICS yorumu: 'Türkiye, trene erken binmek istedi'
TÜRKİYE RESMEN BAŞVURMUŞTU
Türkiye'nin muhtemel BRICS üyeliği gündemdeki sıcaklığını koruyor.
Türkiye'nin, çalışmalarını yakından takip ettiği ve önemli zirvelerine de katılım gösterdiği BRICS'e katılması halinde birliğe kritik alanlarda fayda sağlayabileceği ifade ediliyor.
Uzmanlar, Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Orta Doğu bölgelerinin kritik kesişim noktasında bulunan Türkiye'nin stratejik konumunun BRICS'in jeopolitik önemini artıracağını, söz konusu bölgelerdeki nüfuzunu güçlendireceğini belirtiyor.
Güçlü sanayisi ve pazar yapısıyla dünyanın önde gelen gelişen ekonomilerinden Türkiye'nin, BRICS'in ekonomik gücüne ve ticaret hacmine de katkı sağlayacağı öngörülürken, güçlü imalat sektörüyle Birlik üyesi ülkeleri bu alanda destekleyebileceğine işaret ediliyor.
Wolf: İki devden sonra faiz indirimi Türkiye’ye yarar
"YENİ FIRSATLAR YARATACAK"
Türkiye'nin olası BRICS üyeliğinin, birliğin pazar büyüklüğünü ve ticaret hacmini genişletmesi, üye ülkeler arasında yatırım, ticaret ve ekonomik işbirliği için yeni fırsatlar yaratması da bekleniyor.
Özellikle altyapı geliştirme konusundaki uzmanlığıyla Türkiye, BRICS'in kritik altyapı açıklarını giderme ve bölgeler arasında ekonomik bağlantıları kolaylaştırma çabalarında da tamamlayıcı bir rol oynayabilir.
KÜRESEL EKONOMİNİN YÜZDE 40'INI OLUŞTURUYOR
Olası BRICS üyeliğinin Türkiye için de önemli avantajlar sağlayabileceğine işaret ediliyor.
Uzmanlar, BRICS üyeliğinin, Türkiye'ye dünyanın en büyük gelişen pazarlarından bazılarını içeren geniş ve dinamik bir ekonomik bloka daha faza erişim fırsatı sağlayabileceğini, bunun da Türk ihracatçılar için avantajlar yaratabileceğini belirtiyor.
BRICS genişlemesiyle tahminlere göre, küresel ekonominin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturuyor.
-
Aslan parcasi 2 ay önce Şikayet EtBizim için dünya yeni başlıyor Türkiye'yi biriks kurtarır süper güç yolunda en güçlü adım briks uyeligidir devamBeğen Toplam 3 beğeni
-
Mücahit goren 2 ay önce Şikayet EtŞimdi AB düşünsün 50 senedir Türkiye gibi bir ülkeyi disladilar Bricks le doğunun ve batının köprüsüyuz artikBeğen Toplam 5 beğeni
-
Kamil 2 ay önce Şikayet EtKatı hal bataryalarında gelişmeler açıklanıyor . % 80 verimlilik artışından bahsediliyor . Birçok tipler var Sülfür bataryaları da var . Demir Fosfat Bataryaları da var . Elektrikli otomobillerde full şarj 1000 km menzil eşiğini aşacağız gibi görünüyor . Uçaklarda ise Hidrojen yakıtı kullanılabilir . Karadeniz'deki Hidrojen Sülfür rezervlerimizin kıymetini bilelim , Tam gaz BRICS !Beğen Toplam 8 beğeni
-
Murat 2 ay önce Şikayet EtAB nin Gazze'de katliama sessiz hatta destekleyici aşağılık tavrını gördük.. AB katliam Birliği olduBeğen Toplam 11 beğeni
-
Hüseyin- 2 ay önce Şikayet EtYakinda petrol dolarindan kutulacagiz.Dolar basip piyasaya sürmenin zamani bittiBeğen Toplam 6 beğeni