İtalyanlar Türkiye'yi soyuyor! 'Dur diyen yok mu?' diye isyan ettiler

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, Türk fındığının İtalyan Ferrero tarafından hiç edildiğini öne sürdü. Mutioğlu, "Devletimizden beklentimiz, bu konuya acil müdahale edilmesidir. Bu bir soygundur" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 14:26 GÜNCELLEME 16.09.2024 16:02 EKONOMİ
İtalyanlar Türkiye'yi soyuyor! 'Dur diyen yok mu?' diye isyan ettiler
İtalyanlar Türkiye'yi soyuyor! 'Dur diyen yok mu?' diye isyan ettiler

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, Rekabet Kurumu'na verdiği taahhüt gereği TMO'nun açıkladığı fiyatın altında fiyat açıklayamayacak olan Ferrero’nun soygunu devam ettiğini belirterek, “Devletimizden beklentimiz, bu konuya acil müdahale edilmesidir.” dedi.
 
Soyguna Dur Diyen Yok Mu?’ başlığı ile açıklama yapan sosyal medya hesabından açıklama yapan Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Mutioğlu şunları kaydetti:
 
Ferrero'nun fındık fiyatı konusunda Rekabet Kurumu'na verdiği taahhüt, TMO'nun açıkladığı fiyatın altında olmayacağı yönündeydi. Bu durumda Ferrero'nun fındık alım fiyatı 130 TL'den düşük olamaz. 11 numara elek kullanıp TMO'nun alım kriterlerine uymayıp, üreticimizin fındığından ortalama 8 randıman kaybı oluşturarak, stratejik ve milli ürünümüzü maliyetimizin altında satın almaktadır. Devletimizden beklentimiz, bu konuya acil müdahale edilmesidir. Bu bir soygundur. Çiftçimizin alın teri çalınıyor.”

KAYNAK : Ordu Olay
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 153 TÜMÜ
  • ERENS45 16 saat önce Şikayet Et
    internetten satış yapın o fiyata millet yesin , ama biz almaya kalksak fiyat anında 2 kat olur, kimse kusura bakmasın bunlar hep bizim aç gözlülüğümüzden başımıza geldi, şükrü unuttuk. eskiden öşür vardı, şimdi ne bilen kaldı ne uygulayan, varsa yoksa para , Allah sonumuzu hayr eylesin
    Cevapla
  • Saniye BÜNYAN 17 saat önce Şikayet Et
    Evet fındığımıza sahip çıkalım. Türk vatandaşı faydalansın yabancılar değil bizler başka ülkelerde değersiz isek onlarda 2. sınıf muamele görsün.
    Cevapla
  • Hamdolsun 1 gün önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın benim hiçbir ürünüm değerini bulmuyor. Hükümetimiz sağolsun hep çiftçiyi ezdi. Bu ülkeye dışardan hayvan yem gübre tahıl geldiği sürece biz hep ezilen olacağız
    Cevapla
  • Hakan 1 gün önce Şikayet Et
    başkan kendin tesisi kur. internet üzerinden ülke geneline sat. millet toptan fiyatına ucuz fındık yesin. burda açıklama yaparak daha yüksek fiyata satmak için uğraşma.
    Cevapla
  • MaDMaX 1 gün önce Şikayet Et
    130 tl den vatandaşa verin alsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR