Bakan Kacır: Yıl sonuna kadar birkaç hiper ölçekli yatırımı daha duyurmuş olacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen "Türkiye Techvisa" programına katıldı. Bakan Kacır, program sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 15:49 GÜNCELLEME 16.09.2024 17:01 EKONOMİ
Bakan Kacır: Yıl sonuna kadar birkaç hiper ölçekli yatırımı daha duyurmuş olacağız
Bakan Kacır: Yıl sonuna kadar birkaç hiper ölçekli yatırımı daha duyurmuş olacağız

Türkiye'ye yapılacak olan yatırımlara ilişkin CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Bakan Kacır, "Cherry’le henüz bir anlaşma yapılmadı. Hem onlarla hem diğer markalarla görüşmeler sürüyor. BYD’yle bir yatırım anlaşması imzalamıştık. Öngörülen süreç aynen gerçeğe dönüşüyor. Biz de kendilerine her konuda yardımcı olmaya ve yatırımın 2 yılda tamamlanması için gayret ediyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Fatih Kacır ayrıca HIT-30 programının ilgi uyandırdığını belirterek, "Muhtemelen bu yıl sonuna kadar birkaç hiper ölçekli yatırımı daha duyurmuş olacağız" diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Türkiye'nin sadece bir pazar ve üretim merkezi işlevinde olmadığını vurgulayarak, "Küresel yatırımcılara davetlerimizi bu anlayışla yapıyoruz. 2030 yılına dek 30 milyar dolarlık bir yüksek yatırımı harekete geçireceğiz. Türkiye Ar-Ge’nin ve yeniliğin merkezi olma iddiasını bu yatırımlarla sürdürecek." dedi.

Bakan Kacır, "Türkiye TechVisa programıyla Türkiye’nin küresel rekabette öne çıkmasına katkı sağlayacağız. Dünyanın çok farklı merkezlerinden nitelikli insan kaynağı çekme imkanımız var" açıklamasını yaptı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR