Alman devinden tahvil yatırımcısını sevindirecek açıklama: Ralli bekliyoruz

Deutsche Bank, Türk tahvilleri ile ilgili notunda, tahvillerinin son haftalarda zorlanmaya devam ettiğini, Mart ayından bu yana pozitif getiriler sağlamalarına rağmen döviz carry işlemlerinden daha düşük performans gösterdiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 17:53 GÜNCELLEME 16.09.2024 17:53 EKONOMİ
Alman devinden tahvil yatırımcısını sevindirecek açıklama: Ralli bekliyoruz
Alman devinden tahvil yatırımcısını sevindirecek açıklama: Ralli bekliyoruz

Deutsche Bank Stratejisti Christian Wietoska ve Ekonomist Yiğit Onay'ın da imzasının bulunduğu notta Türk tahvillerinin uyku modunda olduğu, fakat bunun daha ne kadar süreceğinin soru işareti olduğu vurgulandı.

Analizde son haftalarda Türk tahvillerinin performans açısından bir mücadele verdiği belirtilirken, Mart ayından bu yana yerel tahvillerin pozitif getiriler sağlamasına rağmen Döviz carry işlemlerine kıyasla daha düşük performans gösterdiği de belirtildi.

Başlangıçta, kendi beklentileri doğrultusunda uzun vadeli tahvillerin çoğunlukla düşük performans gösterdiğini belirten Deutsche Bank ekonomistleri son zamanlarda, daha kısa vadelerde de tahvil getirilerinde bir artış görüldüğüne dikkat çekti.

5 NEDEN ÖNE ÇIKTI

Deutsche Bank'a göre bu gelişmeler için beş neden öne çıktı. Bunlardan ilki dezenflasyon sürecinin daha önceden beklendiği gibi pürüzsüz olmaması. Bir diğer neden gevşeme döngüsü başlangıcının ötelenmesi. Yüksek carry getirilerinin dövizi daha cazip bir alternatif hale getirmesi de bu nedenler arasında sayıldı. Pahalı değerleme ve dış unsurlara yönelik düşük beta da son zamanda tahvillerde görünen tablonun nedenleri arasında yer aldı.

Yerel sabit tahvilleri şu ana kadar neden daha iyi performans göstermediğini açıklamak için geçerli nedenler olduğunu belirten Deutsche Bank ekonomistleri bununla birlikte, tahvillerde beklenen rallinin geciktiğine ve önümüzdeki altı ay içinde önemli bir ralli görülmesi gerektiğine inanmaya devam ettiklerini belirtti.

Enflasyondaki gelişmelerin henüz tahvil getirilerine yansıması olmadığını söyleyen Deutsche Bank ekonomistleri geciken gevşemenin de tahviller için negatif olmadığını belirtti.

KAYNAK : Ekonomim
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İsmail 1 gün önce Şikayet Et
    İntel almanyaya yapacağı 33 milyarlık dolarlık yatırımı iptal etti almanlar şokta firma 12 bin çalışanını işten çıkaracak
    Cevapla
  • Das 2 gün önce Şikayet Et
    Ne istiyor almanya türkiyeden artik türkiye karsilik vermeli türkiye almanyanin arka bahcesi deyildir ucuz işçisi ucuz askeri deyildir vize uygulanmali incirlik kürecik kapatilmali türkiye bu gidis hatta dur demeli
    Cevapla
  • davut 2 gün önce Şikayet Et
    Doğrudan yabancı sermayenin gelmesi hedefimiz olsun
    Cevapla
  • acısöyler 2 gün önce Şikayet Et
    Muhtemelen işinize gelen yüksek fazilet sizi mutlu edeb taraf çıkarınız olmasa taşa tutarsınız menfaatşniz var ya el feneri tutuyorsunuz
    Cevapla
  • Mustafa Balaban 2 gün önce Şikayet Et
    Almanya’yı ve şirketleri başta Siemens i yerden yere vururken Almanya’dan yatırım beklemek ahmaklıktır Almanlar o kadar milliyetçiki almanyaya edilen küfürler yapılan tahrikleri affetmez bire bin kazançta teklif etseniz gelmezler alman sisteminini iyi bilirim hatta biraz daha ileri gidilirse şirketler bedava versen malda alıp satmaz tamamen koparır ipleri saten vizesi olanı bile almıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR