Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: Ciddi bir karalama var

Bakan Şimşek, "Eleştiri konusu tabii ki çok kolay. Maalesef özellikle sosyal medya üzerinden ciddi bir karalama var. Sürekli bir şekilde bir kutuplaşma var ve onun üzerinden programa ilişkin eleştiriler var" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 22:28 GÜNCELLEME 16.09.2024 22:47 EKONOMİ
Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: Ciddi bir karalama var
Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: Ciddi bir karalama var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi politikaları konusunda yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Şimşek, "Eleştirilere açığım. Son bir yıla birlikte bakalım Kurumlar vergisini biz artırdık. Yani şirketler, kar edenler ödüyor. Kurumlar vergisi yüzde 20 idi 25'e çıkardık. Kamu özel iş birliği şirketlerinden alınan kurumlar vergisini yüzde 30'a çıkardık. Çok uluslu şirketlere yüzde 15 kurumlar vergisi getirdik. KKM'de şirketlere vergi istisnası vardı, kaldırdık. Yatırım fonlarının istisnaları vardı, kaldırdık. TL mevduattan elde ettiğinizde sıfır vergi vardı. Vergi getirdik. Geçen sene KDV oranını artırdık, ÖTV oranını artırdık ancak ondan sonra vergide adalet için büyük bir çabaya girdik. Bunun da görülmesi lazım. Eleştiri konusu tabii ki çok kolay. Maalesef özellikle sosyal medya üzerinden ciddi bir karalama var. Önce program yok dediler, sonra kaynak gelmez dediler. Sürekli bir şekilde bir kutuplaşma var ve onun üzerinden programa ilişkin eleştiriler var." ifadelerini kullandı. 

İSTİFA HABERLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakan Şimşek, hakkında çıkan istifa haberleriyle ilgili de, "Cumhurbaşkanımız seçim sonrası davet ettiler ve bu sorumluluğu bana tebliğ ettiler. Benim bir siyasi gündemim yok, unvan merakım yok. Cumhurbaşkanımız Başbakan iken benim için vesile oldular ve benim için büyük bir onur. Kişisel anlamda bir çıkar gündemim yok, siyasi gündemim yok. Makro ekonomik dengeyi sağlama konusunda Sayın Cumhurbaşkanımıza yardımcı olmak dışında başka bir gündemim yok. Ülkemize hizmet dışında başka bir gündemim yok. Bu programın bir zamana ihtiyacı var. Sonuç almaya başladık." dedi. 

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    sen yoluna devam et yeterki ülkem kazansın.
    Cevapla
  • Latif ekici 1 gün önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Mehmet ŞİMŞEK bey, Allah işlerini kolaylaştırsın ve güzel hizmetlerinde başarı nasip eylesin. Allah evine ve Ülkemize huzur mutluluklar versin. Rabbim Cumhur Başkanımıza da yardım etsin, işlerini kolaylaştırsın, sizi getirdiği gibi hep güzel işlere vesile eylesin.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Alma kardeş
    Cevapla
  • Kübra 1 gün önce Şikayet Et
    Bu eleştiren kesim diyor ki yerçekimsiz ortamda muz yeyim ama çilek tadı gelsin. Sayın bakanımız emeğiniz için teşekkürler. Türkiye nin çok çok iyi yerlere gelmesini diliyorum. Bunun için çabalayan herkesin Rabbim yardımcısı olsun. Kişi, kurum,makam farketmez.
    Cevapla
  • Erkan 1 gün önce Şikayet Et
    Allah CC Ülkemizin yardimcisi olsun isinizi gücünüzü Rast getirsin birde yolsuzluk ve Israfa el atin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR