Roketsan, Afrika ülkelerine ihracatını artırmayı hedefliyor

Asya’dan Amerika’ya Avrupa’dan Orta Doğu’ya gerçekleştirdiği ihracatlar ile savunma sanayisinde dünya çapında önemli bir konum elde eden Roketsan, Afrika’daki pazar payını artırma hedefiyle yerini AAD fuarında aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2024 18:01 GÜNCELLEME 19.09.2024 18:01 EKONOMİ
Roketsan, Afrika ülkelerine ihracatını artırmayı hedefliyor
Roketsan, Afrika ülkelerine ihracatını artırmayı hedefliyor

Bu yıl 18 Eylül’de kapılarını açan ve 22 Eylül’e kadar sürecek olan AAD hem savunma sanayi fuarı hem de havacılık gösterisini bir araya getiren Afrika'nın tek havacılık ve savunma fuarı olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin roket ve füze teknolojilerinde bayrak taşıyıcısı olan Roketsan da Güney Afrika’da düzenlenen bu fuarda yerini alarak yeni nesil teknolojiye sahip ürünlerini Afrika ülkelerine tanıtıyor.

Afrika’nın en önemli savunma ve havacılık buluşmalarından biri olan AAD 2024’e katılımlarını değerlendiren Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, “Dünyanın en büyük 100 savunma şirketinden biri olarak birçok coğrafyada bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam ediyoruz. Hem ülkemiz hem de savunma sanayimiz ile güçlü iş birlikleri bulunan Afrika ülkeleri bizim için de büyük önem taşıyor. GüneyAfrika’da gerçekleştirilen AAD 2024, bütün Afrika bölgesi ile ilişkilerimizi geliştireceğimiz, yapacağımız görüşmeler ile yeni ihracatlara kapı aralayacağımız bir öneme sahip bulunuyor. Bu fuara gerçekleştirdiğimiz katılımla son teknolojiye sahip ürünlerimizi Afrikalı dostlarımıza anlatarak onların savunmasına güç katmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Roketsan, AAD 2024’te seçkin ürün yelpazesinden Mini Akıllı Mühimmat ailesi üyeleri MAM-C, MAM-L ve MAM-T’yi, anti-tank sistemlerinden KARAOK Kısa Menzilli Tanksavar Silah Sistemi, CİRİT Lazer Güdümlü Füze ve OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi ve  L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi’ni, hava savunma ürünlerinden ise SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi ve HİSAR-O Hava Savunma Füzesi’ni sergiliyor. Roketsan standında bu ürünlerin yanı sıra TRG-122, TRLG-230 füzeleri, ÇAKIR Seyir Füzesi, TEBER-81 Güdüm Kiti de beğeniye sunuluyor. KMC-U Taktik Füze Fırlatma Sistemi ve BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi de Roketsan’ın Afrika pazarına özel olarak tanıttığı ürünler arasında yer alıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR