Piyasaları karıştıran hamle geldi! Sırada ABD seçimleri var: Bitcoin nasıl etkilenecek?

ABD seçimleri açısından da riskli varlıkların kritik olduğunu söyleyen Finans Uzmanı Helin Çelik, Trump ve Harris’in ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2024 12:33 GÜNCELLEME 20.09.2024 13:57 EKONOMİ
Piyasaları karıştıran hamle geldi! Sırada ABD seçimleri var: Bitcoin nasıl etkilenecek?
Piyasaları karıştıran hamle geldi! Sırada ABD seçimleri var: Bitcoin nasıl etkilenecek?
  • Haber7

Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklanmıştı. Fed faizi 50 baz puan indirerek yüzde 5'e düşürdü. 54 ay sonra ilk kez faiz indiren Fed'in kararına paralel olarak yatırım araçlarının fiyatlarında da değişiklikler yaşandı.

Piyasalarda riskli varlıklar Fed'in jumbo faiz indirimiyle yükseliş kaydetti. Fed'in indirimi sonrasında dolar güç kaybederken, spot piyasada altın yeni rekora uzandı. Risk iştahı açısından bir başka gösterge ise kripto varlıklardaki yukarı yönlü hareket oldu.

Piyasalarda gündemi Finans Uzmanı Helin Çelik Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

BİTCOİN'DE FED SONRASI İŞTAH ARTTI

Fed’ten 25 bp faiz indirimi beklenirken 50 bp faiz indiriminin kripto varlıklarda da pozitif algılandığını ifade eden Finans Uzmanı Helin Çelik, Bitcoin’in ilk hareketi yaptığını vurguladı. Piyasa içerisinde hâkimiyetin yüzde 59’lara yaklaştığını söyleyen Çelik, Ethereum için yatırımcının 2.600 seviyelerini takip etmesi gerektiğini belirtti.

Dünya genelinde faiz indirimlerinin başlaması ile piyasalarda gevşemenin etkilerinin de görülebileceği yönünde tahminlerde bulunan Helin Çelik, kripto para piyasasında da alış yönlü pozisyonların desteklendiğinin altını çizdi.

ABD seçimleri açısından da riskli varlıkların kritik olduğunu söyleyen Çelik, Trump ve Harris’in ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Helin Çelik, Trump’ın kripto varlıklara ilişkin hareketlerinin olumlu yansıdığını ve Trump’ın kazanma ihtimali ile riskli varlıklarda yönün yukarı olacağını belirtti.

 

 

ALTINDA FED RÜZGARI

Altının da faiz indiriminden uzun süreli etkilendiğini belirten Finans Uzmanı Helin Çelik, ABD seçimlerinin de yine altın fiyatlarını oldukça etkilediğini vurguladı. Piyasaların faiz indirimi sonrası ABD seçimlerini fiyatlayacağını dile getiren Çelik, dolar endeksinde geri çekilme yaşatabilecek her durumun altın için pozitif algılanabileceğine dikkat çekti.

Ons altında 2.590 seviyesinin kritik olduğunu söyleyen Helin Çelik, zirve seviye olan 2.500’ün artık altında yeni bir kapı açtığını vurguladı. 2.500 seviyesinin altında önemli destek seviyesi olduğunu dile getiren Çelik, altının alıcılı hareket ettiğini belirtti. Helin Çelik, yıl sonuna kadar altında yükselişin devam edeceğini ifade etti.

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR