Gıda sahtekârlarının ifşasında yeni dönem! Bakan Yumaklı duyurdu: 1 Ekim’de başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gıda güvenliğinde yeni bir dönemin aralanacağını duyurarak "Sahtekârlık yapan gıda firmaları neden yayınlanmıyor?" sorusunu gündemden kaldırılacağını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 08:28 GÜNCELLEME 24.09.2024 08:50 EKONOMİ
Gıda sahtekârlarının ifşasında yeni dönem! Bakan Yumaklı duyurdu: 1 Ekim’de başlıyor
Gıda sahtekârlarının ifşasında yeni dönem! Bakan Yumaklı duyurdu: 1 Ekim’de başlıyor

Vatandaşın güvenli gıdaya erişmesi için düzenli olarak denetimler yapan Tarım Bakanlığı, sektör bazlı denetimlerini de sıklaştırarak sahteciliğin önüne geçiyor.

Gıda güvenliğine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, gıda güvenliğinin Bakanlığın kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çekti. 2024'te toplam 854 bin 694 denetim gerçekleştirildiğini söyleyen Yumaklı, "Bunun sonucunda 14 bin 237 işletmeye idari para cezası kesildi. 339 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduk" dedi.

1 EKİM'DE AÇIKLANACAK

Gıda güvenliğinde yeni bir döneme geçildiğini belirten Yumaklı, yeni dönemde sıkça gündeme gelen "Sahtekârlık yapan gıda firmaları neden yayınlanmıyor?" sorusunu gündemden kalkacağını belirtti. Bakan Yumaklı, gıda sahtekârlarının ifşasında başlayacak olan yeni dönemin detaylarını 1 Ekim'de kamuoyuna paylaşacaklarını ifade etti.

YILDA ORTALAMA 1.3 MILYON DENETİM YAPILDI

Yılda ortalama 1.3 milyon denetim yapıldığına değinen Yumaklı, rutin denetimlerin dışında sektörel bazlı denetimlerin de yapıldığını bildirdi. Yumaklı, son olarak sahtecilik yapanlara ilişkin ciddi bir operasyon yapıldığını ve bu operasyonların devamının geleceğini bildirdi.

KAYNAK : SABAH - RANA BÜYÜKTAŞ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • Adapazar 3 saat önce Şikayet Et
    Bizim memlekette hicbirsey olmqz kimse uymaz yasa çıkmaz sen bı yasa cikaracaksan önceden neden uyandiriyon hal yasası vardı ne oldu
    Cevapla
  • ayhan 3 saat önce Şikayet Et
    arkadaş neden bunun önüne geçilemiyor idari para cezası nedir onu da tüketicinin sırtından çıkartıyorlar ne olur para cezası kesmeyin siz kestikçe onlar ürünlere zam yapıyorlar fiyatların artış sebeplerinden biri de bu kapatın kardeşim ya da devlet el koysun bu böyle olmaz serbest piyasa ama bu kadar serbest değil
    Cevapla
  • Salih 3 saat önce Şikayet Et
    Allah a hamdolsun. Ülkemizde gün be gün ufak ufak da olsa iyi gelişmeler devam ediyor. Evet. Tam olarak da böyle gelişeceğiz. Allah yardımcımız olsun. Amin.
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    bekleyip görece ğiz
    Cevapla
  • ahmo 3 saat önce Şikayet Et
    Anayasa tümden değişmedikten sonra garibanlar içerde hırsizlar katiller tacizciler ruşvetçiler iftiracilar hep olacaktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR