Roketsan, ADEX ile Azerbaycan’ın savunmasına güç katmayı hedefliyor

Türkiye’nin roket ve füze teknolojilerinde lider firması Roketsan, Güney Kafkasya ve Orta Asya bölgesinin en önemli savunma fuarlarından bir olan ADEX’e katılarak onlarca gözde ürününü Azerbaycan’da sergiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 17:01 GÜNCELLEME 24.09.2024 17:01 EKONOMİ
Roketsan, ADEX ile Azerbaycan’ın savunmasına güç katmayı hedefliyor
Roketsan, ADEX ile Azerbaycan’ın savunmasına güç katmayı hedefliyor

Roketsan geniş ürün yelpazesi ve güçlü kadrosu ile 24-26 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen ADEX’e (Azerbaijan International Defence Exhbition) ADEX Fuarı’nda yerini aldı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine sunduğu birçok üstün teknolojiye sahip sistemi ile güvenilir bir çözüm ortağı olan Roketsan, SİHA mühimmatlarından anti-tank ve füze sistemlerine kadar onlarca ürününü de ADEX’te tanıtarak dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın savunmasına daha da güç katmayı hedefliyor. Roketsan aynı zamanda bölgenin en önemli fuarlarından biri olan ADEX ile bölge ülkeleri ile olan iş birliklerini de artırmayı hedefliyor.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, ADEX’e katılımları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağı savunma sanayisine de yansıyor. Sahada kendini defalarca kanıtlamış performansıyla muadillerine fark atan ürünlerimiz, Azerbaycan’ın Şanlı Karabağ Zaferi’nde de önemli bir rol oynadı. Şimdi ise ADEX ile yeni iş birliklerine kapı aralıyoruz. Kardeş Azerbaycan’ımızda düzenlenen ADEX’i sektörün en önemli uluslararası fuarlarından biri olarak görüyoruz. Birçok ürünümüz ve güçlü kadromuzla katıldığımız ADEX Fuarı’ndaki standımızda başta Azerbaycanlı dostlarımız olmak üzere tüm uluslararası katılımcıları memnuniyetle ağırlayıp onlara ürünlerimizi tanıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

İkinci, “Roketsan ileri teknoloji ürünleriyle dün olduğu gibi bugün ve yarın da Azerbaycan’a ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine güç katmaya devam edecek. Türkiye ve Roketsan olarak Azerbaycan’a her türlü imkân ve desteği sağlamayı sürdüreceğiz. ADEX Fuarı’nda yaptığımız görüşmelerin ardından yeni müjdeli haberleri duyurmayı heyecanla bekliyoruz” diye de ekledi.

Roketsan, ADEX 2024’teki geniş standında birçok seçkin ürününe yer veriyor. SİHA’ların vurucu gücü Mini Akıllı Mühimmat ailesi üyeleri MAM-L, MAM-T ve MAM-T IIR’ın yanı sıra İHA-122 ve İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füzeleri Roketsan standında sergilenen ürünler arasında yer alıyor. Anti-tank sistemlerinden ise KARAOK Kısa Menzilli Tanksavar Silahı, CİRİT Lazer Güdümlü Füze ve OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi ve UMTAS-GM Genişletilmiş Menzilli Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi Azerbaycan’da sergileniyor. Bunların yanı sıra SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, TEBER ve LAÇİN Güdüm Kitleri, ÇAKIR Seyir Füzesi, ATMACA Gemisavar Füzesi, SOM (Stand-Off Mühimmatı), TRG-122, TRG-300 ve TRLG-230 füzeleri fuarda katılımcıların ilgisine sunuluyor.

BARBAROS Kıyı Savunma Sistemi, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi, BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi, KMC-U Taktik Füze Fırlatma Sistemi ve METE Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi de ADEX 2024’ün ziyaretçilerine tanıtılan ürünler arasında yer alıyor.

KAYNAK : Haber7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR