Güneş paneli ithalatında dampinge karşı yeni önlem alınacak

Ticaret Bakanlığı, "bir modül halinde birleştirilmiş veya panolarda düzenlenmiş fotovoltaik hücreler" ithalatında bazı ülkelere üretici firma bazında değişken olarak belirlenen oranlarda dampinge karşı vergi uygulanacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 09:27 GÜNCELLEME 27.09.2024 12:00 EKONOMİ
Güneş paneli ithalatında dampinge karşı yeni önlem alınacak
Güneş paneli ithalatında dampinge karşı yeni önlem alınacak

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğe göre, bir süredir yürütülen önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturmanın tamamlanması sonucunda, Malezya, Vietnam, Tayland, Hırvatistan ve Ürdün menşeli ve bu ülkelerde yerleşik üretici firmalar bazında değişen oranlarda dampinge karşı vergi uygulanacak.

Buna göre, Malezya'da Jinko Solar Technology Sdn Bhd, Vietnam'da Vina Solar Technology Company Limited, JA Solar Vietnam Company Limited ve Trina Solar Energy Development Company Limited, Tayland'da Trina Solar Science & Technology (Thailand) Ltd. haricindeki firmalardan yapılan güneş paneli ithalatına metrekare başına 25 dolar dampinge karşı önlem uygulanacak. Söz konusu firmalardan yapılacak ithalata herhangi bir önlem öngörülmedi.

Dampinge karşı önlem Hırvatistan ve Ürdün'den yapılan ithalata firma ayrımı yapılmaksızın metrekare başına 25 dolar olarak belirlendi. Çin menşeli ithalata ilişkin dampinge karşı önlemde ithalatta haksız rekabetin önlenmesi hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılacak değişiklikler bu önlem için de geçerli olacak.

Çin menşeli güneş paneli ithalatında ihracatçı firma bazında metrekare başına 20 doları ile 25 doları tutarlarında dampinge karşı önlem halen yürürlükte bulunuyor.

KAYNAK : CNBC-e
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR