Deutsche Bank: Türkiye'de enflasyon daha da düşecek

Alman bankacılık devi Deutsche Bank, Türkiye'de enflasyonun daha da düşeceği öngörüsünde bulundu. Ülkede ekonomik aktivitedeki soğumanın da devam edeceği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2024 15:14 GÜNCELLEME 30.09.2024 15:14 EKONOMİ
Deutsche Bank: Türkiye'de enflasyon daha da düşecek
Deutsche Bank: Türkiye'de enflasyon daha da düşecek

Alman bankacılık devi Deutsche Bank, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deutsche Bank analizine göre 2024 yılında Türkiye'de ekonomik aktivite soğuyacak. Enflasyondaki düşüş ivmesi ise yılın geri kalanında devam edecek.

Banka, 2024 yılında Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 3 olarak belirledi.

Analize göre iç talepte beklenen yavaşlama ve para birimindeki reel değerlenme nedeniyle enflasyon yılın geri kalanında daha da düşecek.

Banka, yıl sonu enflasyon tahminini ise yüzde 42 olarak açıkladı. Enflasyonun 2025 sonunda yüzde 23 civarına gerileyeceği öngörüldü.

Banka analistlerine göre Merkez Bankası, kasım ayında politika faizini 250 baz puan indirecek. Politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 45'e düşürüleceği tahmin edildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR