Altın için kritik gün: O seviyelere dikkat!

Cuma günü altın için kritik olduğunu belirten Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, tarım dışı istihdam verisinin zayıf gelmesi halinde altının yükselebileceğini dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 13:53 GÜNCELLEME 01.10.2024 13:53 EKONOMİ
Altın için kritik gün: O seviyelere dikkat!
Altın için kritik gün: O seviyelere dikkat!
  • Haber7

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin genel olarak sağlam bir durumda olduğunu ve bunu korumak için bankanın araçlarını kullanma niyetinde olduğunu ifade etti.

Fed’in gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından gelecekte atılacak adımlar hakkında belirleyici olabilecek tüm veriler ise büyük bir dikkatle takip ediliyor. Bunlardan bir tanesi de ABD istihdam piyasası hakkında fikir veren ve piyasaların genellikle yüksek reaksiyon gösterdiği tarım dışı istihdam verisi.

Dış piyasalarda takip edilecek en önemli gelişme cuma günü açıklanacak olan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi olacak.

Goldman Sachs, Batı ve Çin'de kısa vadeli faiz oranlarında daha hızlı düşüşler ve güçlü merkez bankası alımlarını gerekçe göstererek 2025 ilk çeyrek için altın fiyatı tahminini ons başına 2.700 dolardan 2.900 dolara yükseltti.

Öte yandan İsrail’in Lübnan’a saldırıları devam ederken yaşanan jeopolitik gerilimin etkileri piyasalarda da hissedilecektir.

Piyasalarda gündemi Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

GÖZLER KRİTİK VERİDE

Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarını değerlendiren Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Powell’ın açıklamalarında Fed’in tekrar 50 baz puan faiz indirmeyeceğine ilişkin sinyaller alındığını belirtti.

Fed’in bundan sonrası için kademeli olarak 25 baz puan faiz indirimlerine gidebileceğini ifade eden Bal, ABD’den gelecek olan her verinin kritik olduğunu vurguladı. Onur Can Bal, Fed’in dikkati enflasyondan istihdama çevirdiğini belirtti. Eylül ayı tarım dışı istihdam verilerine ilişkin konuşan Yatırım Danışmanı Bal, kasım ayındaki Fed toplantısına kadar iki kez istihdam raporunun görüleceğini söyledi.

İstihdam verilerinin zayıf gelmesi ile Fed’in 50 bp faiz indirimine gidebileceğini dile getiren Bal, verilerin beklentiye paralel gelmesi ile ise 25 bp faiz indiriminin kuvvetli olduğunu açıkladı.

 

 

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Cuma günü altın için kritik olduğunu belirten Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, tarım dışı istihdam verisinin zayıf gelmesi halinde Fed’in ekim ayında 50 bp faiz indirimi ihtimali ile altının yükselebileceğini dile getirdi. Ancak güçlü bir istihdam verisinin 25 bp faiz indirimi ihtimalini öne çıkarması ile altında kar satışlarının yaşanabileceğini de vurgulayan Yatırım Danışmanı Bal, jeopolitik risklerin yeniden sahnede olmasına da dikkat çekti.

Bal, altında rekor seviyeler sonrası düzeltme seviyelerinin de gelebileceğini belirtti. Orta uzun vade için beklentilerinin pozitif tarafta olduğunu söyleyen Onur Can Bal, 2025 yılı içinde altında yükselişlerin devam edeceğini dile getirdi.

 

 

BORSADA YÖN NE OLACAK?

Borsa İstanbul’daki zayıf görünüme ilişkin konuşan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, endekste dalgalı bir seyir olduğunu belirtti. Geçtiğimiz hafta 10 bin puan seviyelerinin test edildiğini dile getiren Bal, 9.600 puan seviyesinin altında kapanışların 9.500 / 9.400 seviyelerinin takip edileceğini ifade etti.

Bal, önümüzdeki dönemde TCMB’den faiz indirimlerinin başlaması ve kredi derecelendirme kuruluşlarından not artışlarının gelmesi ile endeksin yeniden yukarı yönlü hareket edeceğini vurgulayan Yatırım Danışmanı Bal, orta uzun vade için bu seviyelerinin alım fırsatı oluşturduğunu dile getirdi.

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Doğa 4 saat önce Şikayet Et
    Gençler evlenemiycek bu gidişle herşeyin fiyatını hızla yükselt askeri ücret açlık sınırı altında nasıl olcak hala ekonomide düzelme yok düzelme olsa insannarın alım gücü yükselir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR