Bakan Şimşek açıkladı: Dar gelirliye sosyal konut projeleri geliyor

Kira artışlarının önüne geçmek için yeni sosyal konut projelerinin geliştirileceğini belirten Bakan Şimşek, “Vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 14:04 GÜNCELLEME 02.10.2024 14:13 EKONOMİ
Bakan Şimşek açıkladı: Dar gelirliye sosyal konut projeleri geliyor
Bakan Şimşek açıkladı: Dar gelirliye sosyal konut projeleri geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira artışları ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Şimşek, ''Uygulanan ekonomik programlar neticesinde, son dönemde kira ve konut satış fiyatları artış hızlarında yavaşlama gözlenmekte" dedi.

Dar gelirliler için sosyal konut projeleri üzerinde çalışılıyor

Bakan Şimşek, soru önergesine verdiği yanıtta dar gelirlilere yönelik sosyal konut projelerinin geliştirileceğinin müjdesini verdi. Takvim'in haberine göre Şimşek, soru önergesine verdiği yanıtta şunları kaydetti:

"Orta vadede kiralardaki artışların önüne geçmek ve deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpları telafi etmek üzere yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • CABBAR 56 dakika önce Şikayet Et
    Konut yapın ama satmayın, yerel belediyeler aracılığı ile halka yaptığınız bu korkuları ucuza kiraya verin.Hollanda sistemi bu ,ucuza kiraya verilmesi
    Cevapla
  • Ülkem 59 dakika önce Şikayet Et
    konut fiyatları o kadar çok arttıki bu konuda dünyada tekiz daha iki hafta önce ziraat bankası konut faizlerini biraz düşürdü neler olduğunu gördük hop hemen fiyatlar arttı ilanlardaki fiyatlar uçuşa geçti size tavsiyem tecrübeyle sabit vatandaşa birşey yapacaksanız ilk önce konuta finansmanını engelleyin krediyi kapatın yoksa fiyatlar atmaya devam edecek vede bunun önüne kimse duramaz.
    Cevapla
  • Ersin 1 saat önce Şikayet Et
    Önce şu 250 bin sosyal konut projesini bitirin, Sakarya merkezde hak sahibi olduk hala ses seda yok. Kiracıyım, Acımasız ev sahibim 5,500 olan kiramı 13000 yapalım diyorum, bu yaptığım zammı beğenmeyip 15000 istiyor. Sayın bakanım lütfen şu konut projelerini hızlandırın.
    Cevapla
  • İsmı 1 saat önce Şikayet Et
    Dar gelirli derken? Nasıl hesaplanacak ? Dar gelirli çok ama hiç ev alamamış, çocuk sayısı vs hesaplanmalı.
    Cevapla
  • laedri 1 saat önce Şikayet Et
    kimin dar gelirli olduğunu nasıl belirleyeceksiniz acaba.. kuyumcu market sahibi de mi dar gelirli yoksa aşiret ağası da mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR