Bakanlık gıda güvenliği listesini güncelledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılmış ve sağlığı tehdit eden gıdaların listesini güncelledi, bozulmuş ürün sayısı 66'ya, taklit-tağşiş yapılan ürün sayısı ise 498'e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2024 13:10 GÜNCELLEME 04.10.2024 13:10 EKONOMİ
Bakanlık gıda güvenliği listesini güncelledi
Bakanlık gıda güvenliği listesini güncelledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği açısından büyük önem taşıyan taklit-tağşiş yapılan gıdalarla ilgili güncellemeleri "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden duyurdu. Bu güncelleme, gıda tüketicilerinin sağlığını korumak amacıyla yapıldı.

BOZULMUŞ VE DEĞİŞTİRİLMİŞ ÜRÜN SAYISI ARTTI

Bu kapsamda, tespit edilen, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 10 artarak 66'ya çıktı. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı da 35 artışla 498'e yükseldi.

Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk listede yer aldı.

KAYNAK : AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR