BYD'nin Manisa fabrikası için ÇED süreci başladı
Otomotiv şirketi BYD'nin, Manisa'da kurmayı planladığı fabrika için ÇED süreci başlatıldı. Fabrika inşaatının 2025 yılında başlaması planlanırken, üretime 2026'da başlanacak. Farikada toplam 12 bin kişi çalışacak.
ABONE OLTürkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan dünyanın önde gelen otomotiv firması BYD'nin, Manisa’da inşa edeceği fabrika için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
BYD'nin Binek Araç Üretim Tesisi Projesi'ne ilişkin ÇED başvuru dosyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunuldu. Böylece, projeye ilişkin ÇED süreci başlatıldı.
Süreç tamamlanana kadar, her türlü bilgi ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler, Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilebilecek.
200 BİN KAPASİTELİ OTOMOBİL ÜRETİMİ
ÇED başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre, farbika Manisa'nın Yunus Emre ilçesindeki Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde arsa tahsisi yapılan organize sanayi alanında inşa edilecek.
Fabrikada 200 bin kapasiteli şarj edilebilir hibrit ve elektrikli otomobil üretimi yapılacak.
Proje alanı olarak seçilen alanda pres, gövde kaynak, boyahane, montaj hatlarından oluşan ana üretim aşamalarının yanı sıra şasi, iskelet (frame), motor üretimi (montajı), elektrikli araç bataryası montaj, araç tamponu, fren balatası, araç koltuğu ve araç kliması gibi parçaların üretimine yönelik de fabrikalar kurulacak.
12 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK
Proje alanında, üretilen araçların test ve deneme sürüşlerinin yapılması için test parkuru ve sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE binası da yer alacak.
Planlanan projenin inşaat aşamasında ortalama 2 bin 500 kişi, işletme aşamasında ise 3 vardiya halinde toplamda 12 bin kişi çalışacak.
İNŞAAT 2025'TE BAŞLAYACAK
Atık yönetimi çerçevesinde, BYD'nin fabrikasında atık oluşumunu en aza indirmek amacıyla kaynağında azaltma stratejileri uygulanacak.
Projenin inşaat aşamasının, gerekli izin ve onay aşamaları tamamlandıktan sonra 2025'te başlaması ve aynı yılın sonu veya 2026 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.
2025'in son çeyreğinde makine ekipmanların kurulumuna başlanması, 2026 yılı ilk çeyreğine kadar tamamlanması ile üretime başlanması bekleniyor.
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtNTE , Kritik Toprak Mineralleri için Kota belirlemeliyiz . Üretim kapasitesini $ 20 Milyar , $ 30 Milyar ve $ 50 Milyar üzerine çıkarmalarına ve teknoloji paylaşım kriterlerine göre % 10 , % 20 , % 30 maliyet ucuz kritik mineral teşviki sağlamalıyız .Beğen
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtLüks Elektrikli Sport Otomobil üretimine yatırım yapacak Uzakdoğulu Şirketler ile ortaklık kurmalıyız . Ferrari , Bugatti ve Lamborghini 'den daha üstün özellikli Sport otomobiller üretilirse , yüksek piyasa talebi oluşabilir . Yerli üreticiler , Metalik Cam , Karbon Fiber gövde , Fren , Sport Lastik ve Far üretimine yoğunlaşabilirler .Beğen
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtElektronik devre kartı , Çip , Sensör , Endüstriyel Robot , Fiberoptik Kablo , Solar Batarya , Batarya ve Cep telefonu üretimi için ASEAN Bölgesi Şirketlerini de yatırıma davet etmeliyiz . Güney Kore , Japonya , Malezya , Singapur , Vietnam ve Hindistan Yatırımcıları olabilir .Beğen
-
cumali 1 ay önce Şikayet EtO değilde bu firma ve bu politika TOGG u bitirir. Bu kadar emek heba olur.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtKorkak girişimle , hiçbir yerde rekabetçi olunamaz , başarıya ulaşılamaz . Ne savaş alanında , Ne de Küresel Rekabetçi piyasada ! İdealist olup , başarıya koşacağız . Onlar , High Tech innovasyon geliştiriyorsa biz de geliştireceğiz .Beğen Toplam 1 beğeni
-
Nedim 1 ay önce Şikayet EtYanlış yere yapılıyor verimli toprak buraları niye buraya izin veriyorlarBeğen Toplam 3 beğeni