Koç Holding servetine servet katacak! Üretimi o ülkede yapacak

Koç Holding servetine servet katacak. Romanya'da 1059 tane 4×4 TTZA alımı için yapılan ihalede Koç Holding'e bağlı olan OTOKAR kazandı. Bu ihale ile güncel kur ile 32 milyar TL kazanacaklar.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2024 13:16 GÜNCELLEME 05.10.2024 13:16 EKONOMİ
Koç Holding servetine servet katacak! Üretimi o ülkede yapacak
Koç Holding servetine servet katacak! Üretimi o ülkede yapacak

Koç Holding'e bağlı OTOKAR, Romanya’daki 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı Araç (TTZA) ihalesini kazandı.

OTOKAR 32 milyar TL karşılığında Romanya’ya 1059 adet 4×4 TTZA ihracatı gerçekleştirerek büyük bir işe imza attı.

OTOKAR 4×4 TTZA

TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

OTOKAR 4×4 TTZA araçlarının ilk 278 adedi Türkiye'de üretip Romanya’ya gönderecek. Kalan araçları Romanya’da kurulacak bir yapıda Romanya’da üretme kararı aldı.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Anlaşmaya hakkında KAP açıklaması yapan OTOKAR, "20 Mart 2024 tarihli özel durum açıklamamızda, Romanya Milli Savunma Bakanlığı’nın şirketi olan C.N. Romtehnica S.A.’nın (Romtehnica) açmış olduğu, 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı araç alımı ile ilgili ihaleye Şirketimiz tarafından teklif verildiği kamuya açıklanmıştı. Teknik değerlendirme, saha testleri ve ticari değerlendirme süreçlerinin tamamlanmasını takiben, ihale makamı tarafından sözleşme görüşmeleri için resmi davet yazısı şirketimize iletilmiştir" ifadelerinde bulundu.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR