ABD'den Türkiye'ye F-15 teklifi! Yunanlılar panikledi!

ABD'li yetkililerin 'Türkiye'ye F-15 satabiliriz” açıklaması Yunanistan'ı şaşkına çevirdi. Yunan basını "ABD, F-15 savaş uçakları konusunda ciddi mi?" sorusunu sorarak şaşkınlıklarını yansıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2024 12:32 GÜNCELLEME 06.10.2024 12:32 EKONOMİ
ABD'den Türkiye'ye F-15 teklifi! Yunanlılar panikledi!
ABD'den Türkiye'ye F-15 teklifi! Yunanlılar panikledi!

ABD'den Türkiye'ye yönelik yapılan F-15 savaş uçağı açıklaması Yunanistan'da ses getirdi.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-15 TEKLİFİ

ABD'li yetkililerin Türkiye'nin F-15 C Eagle veya F-15 EX Eagle II'yi satın alması fikrine açık olduklarını açıklaması Yunan medyası tarafından gündeme taşındı.

ABD'nin F-15 çıkışı karşısında şaşkınlığını belli eden Yunan basını "ABD, F-15 savaş uçakları konusunda ciddi mi?" sorunu sordu.

ABD'nin F-15 savaş uçağının Türkiye'ye satılması ihtimaline olumlu yaklaştığını dile getiren Yunan medyası ABD'li yetkililerin jetleri Türkiye'ye satmaya çok istekli olduğunu ancak ABD'ye F-15 ile ilgili herhangi bir talebin gelmediğini yazdı.

Roketsan müjdeyi verdi: Kızılelma ve Kaan'a yeni mühimmat!Roketsan müjdeyi verdi: Kızılelma ve Kaan'a yeni mühimmat!

ABD F-35'E RAĞMEN F-16'DAN VAZGEÇEMİYOR

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri (USAF) altı ana komuta merkezinden 18 Amerikan üssüne dağıtılmış olan 608 adet F-16 tipi uçak için ülke tarihindeki en büyük modernizasyon hareketini başlattı.

PoBIT programı kapsamında yapılacak olan çalışma ile birlikte 1988 ve 2005 yılları arasında üretilen F-16 C ve D tipi uçaklar Block 70 modernizasyonuna kavuşacaklar. Programın çıkartılan haritasına göre modernizasyon işlemleri yapılan uçaklar 2040 yılına kadar sırayla envantere girmiş olacak.

Böylece Amerika Birleşik Devletleri envanterinde en fazla F-16 barındıran ülke olmanın yanında en fazla Block 70 modernizasyonuna sahip olan hava kuvvetleri olma unvanının da sahibi olacak.

KAYNAK : STAR
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR