SGK'ya 1 kuruş borcu olan vatandaş için haciz işlemi başlatan yetkili görevden alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çalışan bir görevlinin 1 kuruş borcu olan vatandaşa haciz göndermesi büyük tepki çekmişti. Olaya müdahale eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı söz konusu işlemi yapan yetkiliyi görevden aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2024 15:43 GÜNCELLEME 07.10.2024 15:47 EKONOMİ
SGK'ya 1 kuruş borcu olan vatandaş için haciz işlemi başlatan yetkili görevden alındı
SGK'ya 1 kuruş borcu olan vatandaş için haciz işlemi başlatan yetkili görevden alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu, sadece 1 kuruş borcu olan vatandaş için haciz işlemi başlattı. 1 kuruşluk borç için dosya masrafı dahil 175 lira istendi. Sosyal medyada olay büyük yankı bulurken Ekolhaber'in edindiği bilgilere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tarafından söz konusu işlemi yapan yetkili görevinden alındı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN 1 KURUŞUN HESABINI SORDU

Sosyal Güvenlik Kurumu, sadece 1 kuruş borcu olan vatandaş için haciz işlemi başlattı. 1 kuruşluk borç için dosya masrafı dahil 175 lira istendi. Sosyal medyada olay büyük yankı bulurken Ekolhaber'in edindiği bilgiye göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından söz konusu işlemi yapan yetkili görevinden alındı.

Sosyal Güvenlik uzmanı Mehmet Akif Cenkci, sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşım ile gündeme oturdu. Cenkci, paylaştığı belgede Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yalnızca 1 kuruş borcu olan bir vatandaş hakkında haciz işlemi başlattığını ortaya koydu. Ekolhaber'in edindiği bilgilere göre ise söz konusu işlemi yapan sorumlu görevinden alındı.

4 KURUŞ GECİKME ZAMMI, 175 TL MASRAF

Paylaşılan belgede, 1 kuruşluk borcun üzerine 4 kuruş gecikme zammı eklendiği ve 175 TL dosya masrafıyla birlikte toplam borcun 175,05 TL’ye çıktığı görülüyor. Cenkci, bu durumu “Şaka değil, gerçek!” ifadeleriyle duyurdu. Haciz sürecinin 1 kuruşluk borçla başlatılması, kamuoyunda SGK’nın borç takip prosedürlerinin sorgulanmasına neden oldu.

Bu olay, vatandaşların sosyal güvenlik borçlarına karşı daha dikkatli olmalarını gündeme getirirken, borç tutarının düşük dahi olsa haciz işlemlerinin başlatılabileceğini gösteriyor. Uzmanlar, bu tür durumların mağduriyet yaratabileceği konusunda uyarılarda bulunurken, Cenkci'nin paylaşımı büyük tepki topladı.

İşte o belge: 

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR