Petrol zengini ülkede 124 kaçak petrol arıtma tesisi imha edildi

Afrika'nın petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'da kaçak ham petrolün yasa dışı şekilde rafine edildiği 124 tesis imha edildi. Petrol hırsızlığı ve boru hatlarına saldırılar nedeniyle 2023'te 3 milyar dolardan fazla kayıp yaşanmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 19:06 GÜNCELLEME 10.10.2024 19:06 EKONOMİ
Petrol zengini ülkede 124 kaçak petrol arıtma tesisi imha edildi
Petrol zengini ülkede 124 kaçak petrol arıtma tesisi imha edildi

Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tuğamiral Samson Bura, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 4 aydır ülkenin petrol bölgesi Nijer Deltası'nda petrol kaçakçılarına karşı operasyonların sürdüğünü belirtti.

Bura, operasyonlarda 124 kaçak petrol arıtma tesisinin imha edildiğini kaydetti. Operasyonlarda 55 petrol hırsızının gözaltına alındığını aktaran Bura, 116 ahşap tekne, 64 tanker ve 6 geminin ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

Bura, ham petrol hırsızlığı ve yasa dışı rafine işlemleriyle mücadelenin Nijerya'nın petrol üretimini olumlu yönde etkilediğini ve Haziran 2024'te günde yaklaşık 1,3 milyon varil olan üretimin günde 1,7 milyon varile yükseldiğini söyledi.

Nijerya'daki petrol hırsızlığı ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor. Nijeryalı senatör Ned Nwoko, ülkede artan petrol hırsızlığı ve boru hatlarına saldırılar nedeniyle 2023'te 3 milyar dolardan fazla zarar oluştuğunu açıklamıştı.

37 MİLYAR VARİLLİK PETROL REZERVİ

Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri, yaklaşık 37 milyar varil ve dünyadaki bilinen rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada yer alıyor.

Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde silahlı grupların petrol alanlarına sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar yaşanıyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR