Taze ceviz toptan 25 liraya satılıyor!

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinin Büyükbelen köyünde ceviz üreten çiftçiler, hasat ettikleri ürünleri tartmak için uzun sıralar oluşturuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2024 21:10 GÜNCELLEME 11.10.2024 21:10 EKONOMİ
Taze ceviz toptan 25 liraya satılıyor!
Taze ceviz toptan 25 liraya satılıyor!

Bilecik'in Gölpazarı ilçesi ceviz üretiminin yüzde 50'sini sağlayan Büyükbelen köyündeki bahçelerde yetiştirdikleri cevizleri toplayan üreticiler bu yıl yaş cevizi kilosu 20-25 lira arasından toptan sattı.

Köye başta Eskişehir, Bursa, İzmit, Adapazarı olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen toptancılar, kabuğundan ayrılmamış yaş cevizleri bir günde satın aldı. Bilecik il genelinde ceviz hasadı sona ererken, 58 bin 643 dekar alanda toplamda verim rekoltesi 15 bin ton olarak kayıtlara geçti. Bilecik genelinde 'Bilecik- Şebin-Yalova 1,2- Şen- Chandler- Pedro- Franguette-Fernor' cinsi ceviz üretimi yapıldı. Köye günde gelen 2 tıra cevizlerini satmak isteyen üreticiler kantar önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Günde yaklaşık 80 ton ceviz çıkan köyde, üreticiler bu yılki hem fiyattan hem de rekolteden memnun.

"BU SENE İNŞALLAH CEVİZİMİZ BOL"

Yapılan ceviz hasadı sonrası bir değerlendirme yapan Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, "Gölpazarı'nda çiftçilerimize hizmet verebilmek için en iyi hizmeti tesisi kurduk şuanda tesisimiz 3 yıldır faaliyette. Şuan bu tesis Gölpazarı talebini karşılayamaz, neden bizim ceviz 27 bin dekar üzerinden ekili bir alan. Yıllık ortalama bu yıl bazında 12-25 bin ton arası ceviz işleniyor. Biz bunu kuru olarak satmak istiyoruz. Onun için bir kalkınma ajansı ile kurutma tesisi projesi oluşturarak, hizmeti aldık. Şuan da tesisimiz çalışmakta. Geçen sene 65 ton daha önceki yıllar 130 ton işleme yaptık. Bu sene inşallah cevizimiz bol, hasatımız bol, çiftçimiz hasadını yükledi ve satmaya hazır olmuş vaziyette. Şu günden sonra inşallah çiftçimize hizmet vermek için tesisimiz faaliyette" dedi.

 

 

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Vatandaş rıza 52 dakika önce Şikayet Et
    Kim demiş yaş ceviz kabuklu olur diye. Safsataya bak hele. Yaş ceviz kabuksuz kurumamış içi hala yaş ceviz demek. Alan kişi hemen satmali yada kurutmalı yoksa büyük zarar eder. Kurutursa kilosu 150-200 arası kurutmadan 100 TL ye satılıyor.
    Cevapla
  • Atila 1 saat önce Şikayet Et
    1 kg yaş cevizin maliyeti 100tl.den aşağı olamaz. Sadece toplayıcı yövmiyesi dikkate alındığında 10 tl.tutar. Maliyeti ve üretici emekleri nerede? Bizim üreticiye ucuz alıcı olsun da ne olursa olsun.
    Cevapla
  • Gariban ciftci 2 saat önce Şikayet Et
    Amma boş yapmışsınız yav arkadas. Yas ceviz dediği dis kabuğuyla falan tartıliyor. Yani 1 kgdan 250gr ma düşer. Onunda maliyeti 100 tlden aşağı olmaz
    Cevapla
  • Samsun 3 saat önce Şikayet Et
    Ula haoraya yakın olsam 100 ko alırım
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    piyasada 150-200 lira Ne buya iyice kudurdunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR