Yeni vergi paketinin içinde neler var? Vergi paketi kabul edildi mi?

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu yasa teklifi, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Peki bu yasa teklifinin içerisinde neler var? Yeni vergi paketinin içinde neler var, vergiler hangi vatandaşları kapsıyor?

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 15:17 GÜNCELLEME 12.10.2024 15:17 EKONOMİ
Yeni vergi paketinin içinde neler var? Vergi paketi kabul edildi mi?
Yeni vergi paketinin içinde neler var? Vergi paketi kabul edildi mi?

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan yeni vergi düzenleme teklifi, içerisinde çok sayıda düzenlemeyi barındırıyor. Kredi kartı hamilleri, gayrimenkul alım satımı, mootosiklet sahipleri ve çeşitli noter işlemleri gibi birçok alanda yeni katkı payları ve vergileri barındıran bu yasa teklifi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki yeni vergi teklifinin içerisinde neler var?

YENİ VERGİ PAKETİNDE NELER VAR?

Kredi kartlarından katkı payı: Limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartı sahiplerinden her bir kart başına yıllık olarak 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katılma payı tahsis edilecek.

Gayrimenkul Alım Satımında Ücretler: Tapu işlemlerinde taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere 750 TL katkı payı alınacak. Tapuda yapılacak diğer işlemlerden ise 375 TL tahsis edileceği öngörülüyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Düzenlemesi: Silindir hacmi 100 sntimetreküpün altında olan ve bugüne kadar vergiden muaf tutulan motosikletler, yeni düzenleme ile Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne tabi tutulacak.

Noter İşlemleri: Noterlerde taşınmaz satışları gibi işlemler için tapuda alınan bedel kadar ücret tahsis edilecek. Sıfır araçların tescil işlemlerinde 3 bin TL, ikinci el araçların satış ve devirlerinde 1.500 TL katkı payı alınacak.

ÖTV artışı: İnsansız hava taşıtları (Drone), matrahı 5 bin TL ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile motorlu uçan oyuncaklara yüzde 20 oranında ÖTV uygulanacak.

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR