FNSS’nin tüm hisseleri Nurol Holding’e geçiyor

FNSS’nin halihazırda yüzde 51 ile çoğunluk hissedarı olan Nurol Holding, FNSS’nin yüz 100 sermaye payına sahip olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 15:08 GÜNCELLEME 17.10.2024 15:32 EKONOMİ
FNSS’nin tüm hisseleri Nurol Holding’e geçiyor
FNSS’nin tüm hisseleri Nurol Holding’e geçiyor

FNSS, uzun yıllardır karşılıklı saygı, anlayış ve iş birliği içinde devam etmekte olan sermaye ortaklığında önemli bir değişikliğe gidileceğini duyurdu. Nurol Holding, İngiliz-Amerikan firması BAE Systems’in FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. üzerindeki hisse payını alacağını ve FNSS’nin faaliyetlerine Nurol Holding sahipliğinde devam edeceğini ilan etti.

Rekabet Kurumu’nun onay sürecinde olan hisse devir anlaşması, bu son onay sürecinin de tamamlanmasıyla resmiyete kavuşacak. Bu onay ile birlikte FNSS’nin halihazırda %51 ile çoğunluk hissedarı olan Nurol Holding, FNSS’nin %100 sermaye payına sahip olacak.

FNSS, 35 yılı aşkın süredir ortak bir girişim şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Küresel ölçekte güvenilir ve saygı duyulan Türk savunma şirketi ünvanını, tamamladığı ve sürdürmekte olduğu önemli yurtiçi ve yurtdışı projeler ile kazanmıştır. Bu doğrultuda kullanıcılarını ve paydaşlarını koruyarak, yenilikçi çözümler sunma misyonunu da her daim yerine getirmiştir.

FNSS’deki hisse payı değişikliği, şirketin inovasyon ve iş süreçlerindeki başarılarına yenilerini eklerken savunma sektöründe yeni pazarlara açılmasını da teşvik edecektir. FNSS mirasının devamını, markasının benzersiz kimliğini ve stratejik vizyonunu, Nurol Holding’in savunma sektöründeki hedefleriyle uyumlu hale getirerek finansal büyümeyle grup içerisindeki sinerji yükseltilecektir.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan FNSS CEO’su Kadir Nail Kurt “Nurol Holding’in kapsamlı desteği ve grup içinde yaratılan sinerji ile FNSS, yenilik ve sürdürülebilirlik temelinde yeni başarılara ulaşmaya devam edecek. %100 Nurol Holding sahipliğindeki yeni yapısıyla, FNSS tüm yasal, sözleşmesel ve finansal yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

FNSS’nin KAPLAN, PARS, SAMUR, KUNDUZ ZAHA, ZPTP, SABER ve TEBER, araç ve kule ailesi gibi önde gelen markalarını içeren geniş ürün portföyü, FNSS kimliği altında gelişmeye devam edecektir. Hisse devri, FNSS’yi Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) stratejik hedefleri ve Nurol’un uzun vadeli hedefleriyle uyumlu bir stratejik vizyona hizalarken, tüm süreç ve faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde odaklanmasını sağlayacaktır.

Bu hususta FNSS yönetim kurulu üyesi Gürol Çarmıklı “Bu yeni yapıda, FNSS’nin faaliyet alanı, misyon ve vizyonu, iş stratejileri veya çalışma prensiplerinde herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz. Nurol Holding’in tam desteği ve engin deneyimiyle, FNSS’nin yeni başarılar elde edeceğine ve bizi başarıya götüren temel ilkelere bağlı kalacağına eminiz.” dedi.

Nurol Holding, BAE Systems’ın 35 yılı aşan FNSS ortaklığında, ortaya koyduğu iyi niyet ve katkıları için şükranlarını sundu. FNSS, Nurol Holding ve BAE Systems aralarındaki iş birliği ve dostluk ruhunu gelecekte de sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • bir müslüman 49 dakika önce Şikayet Et
    Savaş çıkacak olsa bizim savunma şirketlerimizden çekilirlerdi....yoksa?
    Cevapla
  • Balkabağı 54 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye deki bütün Zenginler Bir Araya Gelip Milli Fon Oluşturabilirler . Savunmaya Yönelik Harcamalar Buradan Karşılanmalıdır . Hayatı Önem Yaşıyan Şirketler Satın Alınarak Geri Alınmalıdır .
    Cevapla
  • Ahmed 23 dakika önce Şikayet Et
    Zengin Türk mü var
    Cevapla
  • Hakan er 1 saat önce Şikayet Et
    ALLAH'IM bu güzel haberlerin devamlılığı olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Bi de halk arz olsun üretimin artırsın süper olur tüm hisseleri alırdım walla
    Cevapla
  • DEMİR 1 saat önce Şikayet Et
    Olması Gereken. , Doğru Olan Bu Zaten . ..... Hayatı Konumu Olan Üretimler Milli Olmalıdır . Tersine Türkiye deki Yabancı Üretimler Bize Ambargo Olarak Dönüyor . Yeni yapılacak Yabancı Yatırımlarda Şartlar Konulmalıdır . Başka Ülke Karışamaz , Ambargolar Gibi . Yani Yatırım Yapan Yabancı Kuruluşun Yıllar Sonra Yabancı Devlet Şirketi Kullanarak Ambargo Kullanmasın . Zaten Böyle Oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR