Bakan Şimşek vergi kaçağının en fazla olduğu yerleri açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçağının en fazla olduğu yerlerin fırınlar olduğunu aktarırken, 65 milyon liraya lüks araç alan binlerce vatandaş bulunduğunu ve bunların kazançlarını belgeleyemediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 10:06 GÜNCELLEME 18.10.2024 10:21 EKONOMİ
Bakan Şimşek vergi kaçağının en fazla olduğu yerleri açıkladı
Bakan Şimşek vergi kaçağının en fazla olduğu yerleri açıkladı

Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek kayıt dışıyla mücadele ve vergi konularında AK Parti milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Şimşek kimsenin vergi vermek istemediğini ifade ederken dikkat çeken bir bilgi verdi.

"YÜZDE 1'E TENEZZÜL EDİLİYOR"

En düşük KDV’nin ekmekte olduğunu anımsatan Şimşek, ‘’Siz hiç fırıncının size hiç verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1’e tenezzül ediliyor. En çok vergi kaçağının olduğu, hiç verginin gelmediği yerler fırıncılar’’ dedi.

65 MİLYONA ARABA ALIYOR AMA...

Türkiye gazetesinin haberine göre; Mehmet Şimşek vergi kaçağı konusunu anlatırken çarpıcı bir tabloyu da ortaya koydu.

Şimşek, ‘’Bir vatandaşımız büyükşehirlerden birinde 32 tane daire almış, bizde vergi kaydı yok. Hayatında hiç beyanname vermemiş. Yıl içinde 65 milyon liraya lüks araç alan binlerce vatandaşımız var. Çağırıyoruz, ‘izah et’ diyoruz ama izahları yok. ‘Bu parayı kazandığınızı kanıtla’ diyoruz kanıtlayamıyor’’ ifadelerini kullandı.

ARKADAŞININ BERBER ANISI...

Bakan Şimşek bir arkadaşının berberde başından geçen bir olayı da milletvekilleriyle paylaştı.

* Arkadaşım İstanbul’da lüks semtte berbere gidiyor, 2.500 lira fiyat çıkıyor. Kartla ödeme almıyorlar. Arkadaşım ‘Üzerimde nakit yok’ deyince esnaf ‘Bankamatik yakında’ diye cevap veriyor.

* Fahiş fiyat uygulanıp oyuna geldiğini düşünen arkadaşıma kuaför bu kez bir IBAN’a göndermesini söylüyor. Banka müdürü ‘Şirkete ya da size aitse olur gönderirim’ diyor. Fakat kuaför, IBAN’ın kardeşine ait olduğunu söylüyor. Arkadaşım bu kez ‘IBAN sahibi terörist de olabilir, kaçak da. Karttan alın, yoksa çıkıyorum’ diyor ama esnaf üzerine 500 lira komisyon koyarak POS’tan çekiyor.

"MÜŞTERİLERİNİ ARAYIP GELMEYİN DEMİŞ"

* Biz o dükkâna denetime gittik. Bir hafta kimse gelmedi. Çünkü müşterilerini arayıp gelmeyin demiş. Bu, zihniyet meselesi. Hepsi nakit ya da yüzde 20-25 komisyon istiyor. Maliyede 5 bin 500 denetim elemanım var. Ülkede kaç doktor, dişçi, kuaför, avukat var?

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 164 TÜMÜ
  • KÜRT OĞLU 12 dakika önce Şikayet Et
    Bir torba undan kaç tane ekmek yapıldığı biliniyor. Un satıcılarının fatura kesip kesmediğine bakın. Un satıcısı fırına fatura keserse, fırıncı da ekmeğe fiş kesmek zorunda kalır. Bir fırına kesilen un faturasından ne kadar vergi kaçırdığı hesaplanır.
    Cevapla
  • misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    Vatandaşların kart ile ödeme yapmasını istiyorlarsa ilk önce aidatsız ve komsiyonsuz ödeme kartı çıkartıp bütün vatandaşlara dağıtsınlar. Kartla ödemeyi mecbur bırakınca vatandaşlar bankalara mahkum olacak. Vatandaşları bankaların oyuncağı yapmasınlar. Vebal alırlar.
    Cevapla
  • mois46 14 dakika önce Şikayet Et
    sanayiye de el atılması gerekir. bir ustanın yövmiyesi 30-40 bin tl ortalaması var minumum. yağ bakımına 28.000 tl isteyen ustalar var. değiştireceği 3 adet filtre ve 4 litre yağ. Ustaya ödemeyi kartla yapacağım dediğim zaman gidiyor yedek parçacıdan çektiriyor.
    Cevapla
  • Misafir 14 dakika önce Şikayet Et
    sanayide oto Tamir haneler yeterki sanaiye yolun düşmesin dürüst ustaları tenzih ederim aslında devlete ait her ilde en az bir oto tamirhanesi olmaei lazim güvenle gidebilecegin
    Cevapla
  • Kemalettin 14 dakika önce Şikayet Et
    yuzde 99 u musluman ulkede mi oluyor bunlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR