Dijital platform ve internet servis sağlayıcılarına 24,2 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığınca, tüketicileri mağdur eden dijital platform ve internet servis sağlayıcılarına 24 milyon 192 bin lira para cezası verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2024 12:02 GÜNCELLEME 20.10.2024 12:02 EKONOMİ
Dijital platform ve internet servis sağlayıcılarına 24,2 milyon lira ceza
Dijital platform ve internet servis sağlayıcılarına 24,2 milyon lira ceza

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tüketicilerin çıkarlarını korumak internet servis sağlama hizmeti sunan şirketler ile kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor gibi yayın ve içerik hizmeti sunan dijital platformlar hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, denetimlerde dijital platform ve internet servis sağlayıcı şirketler tarafından fiilen sunulmayan hizmet için tüketicilerden bedel talep edilmesi, süresi içinde taahhütname koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılması, vadedilen nitelikte hizmet sunulmaması, abonelik fesih taleplerinin süresi içerisinde yerine getirilmemesi, herhangi bir hizmetten faydalanmayan tüketicilere fatura düzenlenerek kendilerinden ücret talep edilmesi gibi mevzuata aykırı uygulamaların tespit edildiği belirtildi.

Tüketicilere yaşatılan mağduriyetlere dikkat çekilen açıklamada, "Dijital platform ve internet servis sağlayıcı şirketlere 24 milyon 192 bin lira para cezası kesildi. Dijital yayın sektöründe yer alan firmaların mevzuata uyum durumlarının kontrol edilmesiyle, hem vatandaşların çıkarlarını korumak hem de tüketici memnuniyetini sağlamak amacıyla çalışmalara devam ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALARA 9 AYDA 187,4 MİLYON LİRALIK CEZA

Açıklamada, bu yılın 9 ayında Bakanlık tarafından tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler dolayısıyla 159 firmaya 448,7 milyon lira ceza uygulandığı da aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Reklam ve haksız ticari uygulama denetimleri nedeniyle 14 bin 829 firmaya 187,4 milyon lira, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri (ürün güvenliği) kapsamında 5 bin 883 firmaya 19,5 milyon lira, ilgili kanun kapsamında il müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda ise 179 bin 217 firmaya 201,5 milyon lira olmak üzere 200 bin 88 firmaya 857,1 milyon lira idari para cezası verildi."

KAYNAK : AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet +44 le başlayan numaralara da bir çözüm bulsa iyi olur. Adamlar farklı numaralardan sürekli mesaj atıyorlar, birini engelliyorum başka birinden mesaj atıyorlar. TİSS de yüz defa şikayette bulundum malesef onlarda çözüm bulmadıkları gibi dönüş de yapmıyorlar CİMER'e şikayette bulunacağım.
    Cevapla
  • Yargıç 1 ay önce Şikayet Et
    Devletin kurumu haksızlık yapıyor, ne olacak şimdi? 75mgb. internet alıyoruz sözde. Haberleri dahi okumakta güçlük çekiyoruz. Bu kurumun yaptığına kimse dur demeyecekmi. TTNET!!!
    Cevapla
  • hamdi 1 ay önce Şikayet Et
    cezaları tahsil edebileckmisiniz .adamlar voleyi vurdu .cezayı yeyince ödemeyecekler .nasılsa ikide bir af çıkartılıyor . buda böyle kaynayıp gidecek .buna güvenilerek bu suçlar işleniyor
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Açıklayın bunları da ona göre muamele görsünler.
    Cevapla
  • Vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    La arkadaş internet servis sağlayıcıları diyor bilmem ne net bilmem ne Telekom gibi ,telefon oparteru demiyor heyyy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR