Bakan Işıkhan: Hastanelerin sözleşmeleri feshedildi, ödemeler durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yenidoğan skandalına karışan hastanelerin sözleşmelerinin feshedildiğini, ödemelerin de durdurulduğunu açıkladı. Işıkhan, hastanelerin geçmiş alacaklarına bloke konulduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 12:56 GÜNCELLEME 21.10.2024 14:04 EKONOMİ
Bakan Işıkhan: Hastanelerin sözleşmeleri feshedildi, ödemeler durduruldu
Bakan Işıkhan: Hastanelerin sözleşmeleri feshedildi, ödemeler durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Yenidoğan Çetesi soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: "(FETÖ elebaşının ölümü) Alçak örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize ihanet ettiğini, verdiği zararları unutmayacağız"

Bakan Işıkhan, yenidoğan bebek çetesi ve gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, savcılıktan gelen talep üzerine bakanlık olarak denetimlerin başlatıldığını açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Yenidoğan çetesi' soruşturması hakkında AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Bakan Işıkhan şöyle devam etti:

"Bu konu başta ailelerimizi derinden yaraladı. Hepimizin bir ailesi var. Benzeri olayların tekrar yaşanmaması için bizde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Büyükçekmece Başsavcılığının talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza başladık.
2023'ten itibaren süreçi ile ilgili Bakanlıkla yürüttük. Soruşturmamıza başlattık. En ağır cezalarla cezalandırılması için çok gizli soruşturma yürüttük. Söz konusu hastanelerde başmüfettişlerimiz söz konusu hastanelerde inceleme yaptı, yapmaya devam ediyor.

Özel Bağcılar ve Özel Şafak Hastanesi'nde sözleşmelerini fes ettik.
İncelemeleri devam eden hastaneler söz konusu. Diğer hastanelerin sözleşmeleri fes edildi ve ödemeler durduruldu. Geçmiş dönem alacaklarına bloke koyduk.
Geçmişe yönelik olarak alacakları faizi ile birlikte tahsil ediyoruz.

Riskli hastanelere fiili olarak inceleme ve denetimleri devam ediyoruz.

Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, özel hastanelerin fatura ve reçete incelemesinde, yapay zekadan da yararlanılacağını bildirdi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Alo 173 ve CİMER üzerinde tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı da özellikle belirtiyorum.

Bugüne kadar SGK'nın her kuruşunu takip ediyoruz bundan sonra da yapılacağını takip ediyoruz.

Vatandaşın bize bilgi vermesini rica ediyorum. Sağlık Bakanı'nın en son açıklamalarına katılmakta birlikte, torbada bulunan çürüklerin ayaklanması söz konusu.''

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR