SAHA EXPO'dan 2 milyar dolarlık şov

Bu yıl 120 ülkeden bin 478 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek olan SAHA EXPO'nun 2 milyar doları aşkın ekonomik değer yaratması bekleniyor. Fuarda ilk kez tanıtılacak yerli ve milli teknolojilerin etkinliğe damga vuracağı belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 11:38 GÜNCELLEME 22.10.2024 11:45 EKONOMİ
SAHA EXPO'dan 2 milyar dolarlık şov
SAHA EXPO'dan 2 milyar dolarlık şov

Türkiye’nin savunma sanayisinin ulaştığı seviyeyi gösteren, her 2 yılda bir düzenlenen SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fu­ar Merkezi’nde (İFM) zi­yaretçilerini ağırlayacak.

İFM’de 8 sergi salonu, fuaye ve açık alan olmak üzere top­lam 90 bin metrekare alan­da dördüncü kez düzenlenecek olan SAHA Expo’da; bin 400’den fazla katılımcı fir­ma yer alacak. 300’ü aşkın resmi ve 150’den fazla ticari delegasyonun yanı sıra fuarda 150 bin ziyaretçi ağırlanması bekleniyor.

İhracat hedeflerine giden yolda önemli mesafe kat eden Türk savunma sanayisinin, başarısını pe­kiştirmek amacıyla SAHA Expo’ya güçlü bir katılım göstermesi bekleniyor. Fuar, bin 200’den fazla firması ve 29 üniversitesi ile Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul organizasyonuyla, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılımı ve desteği ile gerçekleştirilecek.

SEKTÖRÜN EN İYİLERİNİ BİR ARAYA GETİRECEK

Türkiye’nin yükselen savunma ve havacılık üretim potansiyelini ve bağımsız üretim gücünü sergilemek için uluslararası bir platform olarak hizmet veren fuarda savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayisinin stratejik öneme sahip birçok yüksek teknolojili ürünü sunulacak ve bunların bazıları ilk kez sergilenecek. Savunma, havacılık ve uzay sanayisinde bölgenin en büyük fuarı olarak nitelendirilen fuar, 120 farklı ülkeden 150 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. Uluslararası alanda sektörün en iyilerini buluşturmaya hazırlanan SAHA Expo’da 2 milyar doların üzerinde ekonomik değer oluşturulması amaçlanıyor.

SAHA Expo’da bu sene bir ilk olarak yerli ve milli imkânlar ile üretilmiş harp ge­mileri ve insansız deniz araçları Sarayburnu ve Ataköy limanlarında resmi heyetlerin ve katılımcıların ziyaretine açılacak. Türk savunma sanayisinin son dönemde Deniz Kuvvetlerine kazandırdığı çeşitli platformlar bu kapsamda tanıtılacak.

200 İMZA BİRDEN ATILACAK

SAHA Expo, B2B ve G2G görüşmeleri, sektöre yön veren ulusal ve uluslararası panelleri, imza törenleri, çeşitli ürün lansmanları, dünyanın her bölgesinden gelen çok sayıda resmi ve ticari heyetleri, yatırımcı görüşmeleri, girişimcilere özel programları ve gerçekleştirilecek yarışmalarla küresel ekosistemin tüm paydaşlarının bir araya geldiği bir buluşma ortamı sunacak. SAHA Expo’da sayıları 300’ü geçen ürün lansmanı, 200’den fazla sözleşme imzalanması bekleniyor.

SAHA EXPO KENDİ REKORLARINI GELİŞTİRECEK

İlk kez 2018 yılında düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek SAHA Expo, geçen kısa sürede dünyanın en önemli savunma sanayisi fuarları arasına girdi. Bu yıl birçok açıdan kendi rekorlarını kıracak olan SAHA Expo’ya 120 ülkeden bin 478 firma, 178 yabancı alım heyeti, 25’i bakan düzeyinde olmak üzere 312 resmi heyet katılım sağlayacak. Fuarda imzalanacak sözleşmeler ve görüşmelerde yaklaşık 2 milyar doların üzerinde iş ilişkisine ulaşılması bekleniyor.

Önceki yıllarda 4 gün olarak düzenlenen fuara bu yıl bir gün daha eklendi. Savunma, havacılık ve uzay endüstrisi alanındaki son teknolojik gelişmeleri yerinde deneyimlemek isteyenler için fuar, iki gün halka açık olacak. Buna göre 25 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cumartesi günleri halk günleri olarak planlandı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, SAHA Expo 2024’e ilişkin katılım çağrısında, “Yerli ve millî savunma sanayiimizin azim ve kararlılıkla yükseldiği bu dönemde, dünyaya sesimizi daha güçlü duyuruyoruz. Savunma sanayiimiz sadece ülkemizin güvenliğini değil, küresel arenada Türkiye’nin itibarını da inşa ediyor. SAHA Expo 2024 ile birlikte, teknolojinin sınırlarını zorladığımız, gücümüzü sergilediğimiz bu büyük buluşmada, hep birlikte geleceğe yön vereceğiz. Türkiye’nin yerli üretim gücüyle dünya sahnesinde oyun kurucu rolünü üstlendiği, uluslararası iş birliklerimizin, ihracatımızın artmasına katkısı olacağına inandığım bu önemli etkinliğe sizleri de davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    vatana millete hayırlı olsun elleriniz dert görmesin
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    inşallah her şeyi yapmalıyız. kafirlere, siyonistlere karşı güçlü olmalıyız.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Dostlara satsanız iyi olur.
    Cevapla
  • ERDAL ÖZKAN 2 saat önce Şikayet Et
    Bu silah ürünleri sadece BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI olup asıl YÜKSEK TEKNOLOJİLİ VURUCU SİLAHLAR ise adım adım gizlilikle yürütülmekte olup DÜNYADA EŞİ BENZERİ olmayan (Görünmeden gören ve vurulmadan vuran) silahlar gelecektir. Bekleyin ve görün...
    Cevapla
  • Xcy 2 saat önce Şikayet Et
    Hadi bakalım fakat casuslar a dikkat edin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR