Uluslararası 28. Türkiye İç Denetim Kongresi gerçekleştirildi

Uluslararası 28. Türkiye İç Denetim Kongresi “Adının Ötesinde: Yeni Nesil Denetim” temasıyla hızla değişmekte olan teknolojilere adapte olmaya çalışan Türkiye’nin çağdaş iç denetim sürecini ele alarak bu yıl da ilgi odağı olmayı başardı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 13:19 GÜNCELLEME 22.10.2024 13:19 EKONOMİ
Uluslararası 28. Türkiye İç Denetim Kongresi gerçekleştirildi
Uluslararası 28. Türkiye İç Denetim Kongresi gerçekleştirildi

16-17 Ekim tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleştirilen Uluslararası 28. Türkiye İç Denetim Kongresi’nde “İç denetim sadece denetim demek değildir” ekseninde ülkemizin iç denetim dünyasının bir yansıması olan, iç denetimin artık salt adının ötesine geçmiş, denetim adı altında alışılagelmiş fonksiyonlarının dışında yeni fonksiyonlarının da bulunduğunu anlatan ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yetkililerinin de katıldığı oturumlar gerçekleştirildi.

İç denetim fonksiyonlarının geçmişten günümüze geçirdiği değişim, bu değişimi yakalamak için kullanılabilecek yöntemler kongrede tartışmaya sunulmuş ve teknoloji devrinin yakın takipçisi olmanın gereklilikleri üzerine konuşuldu.

İç denetim, günümüzde sıradanlaşmış fonksiyonlarından ibaret olmamakla birlikte şirketlere stratejik değer kazandıran, muhtemel riskleri tespit etmede kolaylık sağlayan, bilinen “iç denetim” algısını kıran işlevler barındırmaktadır.

İkinci yüzyılın ilk kongresinde, denetimin akıllarda yer edinmiş geleneksel işlevinden farklı olduğu ve kurumlarında aktif dinleyici olmaktan ziyade aksiyon almak isteyen tüm profesyonellere denetimle ilgili kritik konular, yeni trendler, dikkat edilmesi gereken hususlar ve adının ötesine geçmeyi başarmış kişi ve kurumların tecrübeleri aktarılmaya çalışıldı.

İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuat Denetimi ve Danışmanlığı alanında lider konumda olan Brothers and Partners Kurumsal Danışmanlık şirketi de 28. Türkiye İç Denetim Kongresi’nin sponsorları arasında yer alarak, B&P Yönetim Kurulu Üyesi Umut ÇİRAY tarafından “Yeni Nesil Çalışma Modelleri Kapsamında İç Denetimlerde Yaşanması Muhtemel Paradigma Değişimi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Söz konusu sunumda dünyada ve ülkemizde hayatımızın bir parçası haline gelen uzaktan çalışma modellerinde denetimlerde karşılaşılan sorunlara ve bu sorunlara dair çözüm önerilerine değinildi.

Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleşen kongreye B&P E.SGK Müfettişi ve B&P Yönetim Kurulu Üyesi Umut ÇİRAY, Av. Arabulucu/Partner Engin Mert, B&P Direktörü/E.SGK Müfettişi Özdemir Özder, İş ve Sosyal Güvenlik Danışmanı Ufuk Ünal, İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Berfin Kılıç ve İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Türkan Naghdalızada katılım sağladı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR