Bakanlık duyurdu! Et, kaşar ve zeytinyağında şoke eden sonuçlar! İşte il il yeni liste

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahteciliğin önüne geçmek için ifşa listesini yayınlamayı sürdürüyor. Et, kaşar ve zeytinyağlarında inanılmaz usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıktı. Sonuçlar okuyanları şoke etti. İşte il il yeni liste

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 11:25 GÜNCELLEME 23.10.2024 11:44 EKONOMİ
Bakanlık duyurdu! Et, kaşar ve zeytinyağında şoke eden sonuçlar! İşte il il yeni liste
Bakanlık duyurdu! Et, kaşar ve zeytinyağında şoke eden sonuçlar! İşte il il yeni liste

Son dakika haberi: Herkesin ilgisini çeken sağlığı tehlikeye atan ve taklit-tağşiş yapılan ürünlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Vatandaşların sağlıklı gıdaya erişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler sonrası uygunsuz olan ürünleri ifşa etmeye devam ediyor.

Son yapılan güncellemeyle birlikte birçok ürün listeye dahil edildi ve üreticileri açıklandı.

DENETİMLER LABORATUVAR ORTAMINDA GERÇEKLEŞİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler sonrası örnek alınan ürünleri laboratuvarlarında test ediyor ve ürünlerin içindeki maddeleri tespit ediyor.

Ürünlerde sahtecilik had safhaya ulaşmaya başladı. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun, kebap gibi ürünlerde sıklıkla taklit ve tağşişe rastlanıyor. Fiyatından, tadından, renginden ya da kokusundan şüphelenilen gıdalardan uzak durulması sağlık açısından önem arz ediyor. Şüphelenilen ürünler ALO 174 aranarak ihbar edilmesi gerekiyor.

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar




Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88 TÜMÜ
  • Çanakkkaleli 59 dakika önce Şikayet Et
    Listenin en başındaki DAL-KOOP SINIRLI SORUMLU KALKINMA KOOPERATİF'i. Kooperatif de bunu yaparsa diğer esnaf neler yapmaz. Evet millet olarak ahlaki bir çöküntü içindeyiz. Her şeyi kontrol altına almayı güvenlik ve zabıta ekipleri ile yapamayız.
    Cevapla
  • Emekli memur____ 2 saat önce Şikayet Et
    EĞER Gerçekten DEVLET bu Konularda CİDDİ ise Gereğini YAPMALI... Burada İsim yayınlamakla Bir HALT olmaz bu SADECE bir ŞOV Olur... Vatandaşın bu Listeleri aklında Tutmasınımı İstiyorsunuz bu Mümkün mü ?
    Cevapla
  • Kamil 1 saat önce Şikayet Et
    Montofon etidir diye dana eti almıyorum , Dana kokmuyor , Alternatif olarak , Kuzu eti alıyordum , Ocakta pişirince , ondan da koyun eti kokusu ve yerken koyun tadı gelmeyince , Onu da terkettim . Benim için , Kırmızı et olayı bitmiştir . Balık tüketiyorum .
    Cevapla
  • Kamil 2 saat önce Şikayet Et
    Ziraat , Hayvancılık ürünleri ve Gıda üretimi - tüketimi yapan kuruluşların tümü devlete ait olmalıdır . Gıdalar şeriata uygun üretilmeli ve tüketilmelidir . Çalışanlarına , Maaş bağlamalıdır , Devlet kontrolü haricinde satış yapılması yasaklanmalıdır . Gıda alanında , Özel Firma ve Sektör olmamalıdır . Bireysel kazanç ihtirası oluşmamalıdır . Aksi takdirde bunlar bitmez .
    Cevapla
  • Mısafir 2 saat önce Şikayet Et
    Listeyi mikroskoplamı okuyacaz acaba
    Cevapla
  • Kamil 2 saat önce Şikayet Et
    Bunların günah kavramından haberi yok . Tek tırnaklı etinin katıldığını ve başkalarının yediğini bilerek gülümseyenler , umursamayıp , haram kazançlarından dünyevi zevk alanlar , Peki onlara ne yapmalı ? Kendileri yer mi ? Çocuklarına yedirir mi ? Yerse gülümser mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR