Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak

Gümüş, son dönemde yatay seyrini kırarak 34 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bu hareketlilik, değerli metalin gizli talep kaynaklarıyla birlikte rekor kırma ihtimalini gündeme getiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 13:19 GÜNCELLEME 23.10.2024 14:01 EKONOMİ
Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak
Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak

Son dakika haberi: Gümüşün tüketimi, özellikle tüketici elektroniği ve yenilenebilir enerji alanlarında artış gösteriyor. Ancak, askeri ve havacılık teknolojilerindeki gizli kullanımların bu talebe etkisi daha az biliniyor. The Jerusalem Post'un haberine göre, bazı analizler, gümüşün askeri kullanımının, diğer endüstri kategorilerinden gelen talebin toplamından daha fazla olabileceğini gösteriyor. Bu durum, gümüş piyasası uzmanları arasında önemli tartışmalara neden oluyor.

Son dakika haberi: Asgari ücret o rakamın altına düşmeyecek! Tüm maaşları etkileyecekSon dakika haberi: Asgari ücret o rakamın altına düşmeyecek! Tüm maaşları etkileyecek

Trump ticareti dolarda ralli başlattı: Rakamlar hızla değişiyorTrump ticareti dolarda ralli başlattı: Rakamlar hızla değişiyor


GİZLİ PROJELERDE KULLANILIYOR

Gümüş stokları ve işlemleri hakkında düzenli raporlar sunan merkez bankaları ve büyük varlık yöneticileri bulunuyor. Ancak, ABD’nin çeşitli devlet kurumları, 1995-1996 yıllarından bu yana gümüş envanterleri hakkında rapor vermeyi durdurdu. Bu durum, "gizli projeler" kapsamında gerçekleştirilen operasyonların varlığına işaret ediyor. Gümüşün kullanıldığı alanlar arasında roketler, savaş uçakları, uzay teknolojisi ve nükleer uygulamalar yer alıyor.

GÜMÜŞÜN ROLÜ ARTIYOR

Gizli askeri talebin, endüstriyel uygulamaları geride bırakma potansiyeli bulunuyor. Artan jeopolitik gerilimler, gümüşün askeri alandaki rolünü daha da önemli hale getirebilir. Uzmanlar, bu değişimin gümüş fiyatları ve arz dinamikleri üzerinde önemli etkileri olabileceğine dikkat çekiyor.

Gümüş, antimikrobiyal özellikleri, korozyon direnci, yansıtıcılığı ve ısı iletkenliği gibi özellikleri sayesinde askeri uygulamalarda cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Gümüşün gelecekteki talep dinamikleri, piyasa için belirleyici bir faktör olmaya devam edecek.

KAYNAK : Haber7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • türk insan 2 saat önce Şikayet Et
    eskidende gümüş vardı okadar değerli değildi
    Cevapla
  • Gariban 2 saat önce Şikayet Et
    Anlaşılan, elinizde çok miktarda gümüş var yükseltmek istiyorsunuz :)
    Cevapla
  • Ömer Genç 3 saat önce Şikayet Et
    Uydurma işler...Gümüş ün yeri her zaman bellidir...Altın ile kıyaslanması komedi...Borsanın kriptonun yerini alabilir ama Altın ın yerini hiçbir araç alamaz...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR