Gıda terörü hız kesmiyor: Bakanlık marka marka ifşa etti!

Sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi yenilendi. Listede sucuk, kaşar peyniri ve haşhaş ezmesindeki sahtekarlıklar ortaya çıktı. Zeytinyağı üreticilerinin oyunları da hız kesmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 11:50 GÜNCELLEME 24.10.2024 11:51 EKONOMİ
Gıda terörü hız kesmiyor: Bakanlık marka marka ifşa etti!
Gıda terörü hız kesmiyor: Bakanlık marka marka ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar için yeni listesini yayınladı.

Gıdada sağlığımızla oynayan markalar gün gün bakanlığın sitesinde paylaşılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar için yeni listesini yayınladı.

Söz konusu liste "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde kamuoyuyla paylaşıldı.

"SUCUKTA DİL..."

Yeni listede sucuk, haşhaş ezmesi, zeytinyağı ve kaşar gibi ürünlerde sahtekarlıklar ortaya çıktı. Listede yer alan ayrıntılarda sucukta dil, haşhaş ezmesinde yer fıstığı, yüksek nem oranına sahip kaşar peyniri tespit edildi.

ZEYTİNYAĞI TERÖRİSTİ SABRİ AKIN YİNE LİSTEDE

O listede en dikkat çeken firmalardan olan Onay Ticaret adeta zeytinyağı teröristliğine imza atıyor. Onay Ticaret'in sahibi Sabri Akın'ın 21 farklı marka zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı tespit edilmişti. Sabri Akın'a ait 43 farklı markanın da bulunduğu ve bu markalar aracılığıyla sahte zeytinyağı satışına devam edildiği belirtiliyor.

Onay Ticaret-Sabri Akın'a ait 21 marka şöyle:

Yeşil Ayvalık, Zeytinören Yeni Mahsul, Körfez Altınova, Ayvalık Kooperatif, Bigalım, Ege Ayvalık, Egem Güzelyalı, Yeni Vakıf Gurme, Yeni Körfez, Lüx Ayvalık, Ayvalık, Ege Tarım Birlik, Ayvalık Yörem, Şirince Taş Baskı, Yeni Ayvalık, Ayvalık İncesi, Egeden, Yeşil Ayvalık, Meşa Diva, TVK Tarım, Egelim Naturel Olive Oil.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 58 TÜMÜ
  • Aslan 52 1 saat önce Şikayet Et
    mühürlenmeli idi
    Cevapla
  • Sahtekâr 1 saat önce Şikayet Et
    3 harfilerdeki gıdaları kontrol edin yeter.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    sahtekarlar diyorsunuz yaptırımı ney.2 gün hapis sonra yine aynı senaryo. kısasa kısas gelmeden bu memleket düzelmez
    Cevapla
  • GERÇEK 1 saat önce Şikayet Et
    Avrupa palm yağını tüm gıda içeriklerinden kansorejen diye kaldırırken biz de neredeyse tüm paketlenmiş gıdalarda palm yağı var. Domuz eti kadar gündem olmuyor ancak.
    Cevapla
  • Sabir60 1 saat önce Şikayet Et
    Onay Ticaret'in sahibi Sabri Akın tek başına 21 farklı markayla piyasada sahte zeytinyağı satıyor, Devlet ise uyuyor. Bu adamlara özel kanun çıkarılsın, halkın sağlığı ile böyle alenen oynayanlar, halka açık bir yerde idam edilsin. Kendisi ve 1. Derece yakınlarının tüm mal varlığına el konulsun. Yedi sülalesi bir daha ticaret yapamasın. Yaptıkları bunların yanlarına kar kalmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR