Altında yükseliş devam edecek mi? Uzman isimden kritik seviye!

Fed’in yıl sonuna kadar atacağı faiz kararına ilişkin adımların ve ABD’de süren başkanlık yarışının altında ‘güvenli liman’ talebi oluşturduğunu söyleyen Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, altının bir süre daha rekor tazeleyeceğine dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 15:13 GÜNCELLEME 24.10.2024 15:13 EKONOMİ
Altında yükseliş devam edecek mi? Uzman isimden kritik seviye!
Altında yükseliş devam edecek mi? Uzman isimden kritik seviye!
  • Haber7

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,74 yükselişle 8.779,05 puandan başladı.

Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,4 değer kaybederek 8.714,69 puandan tamamladı.

Küresel piyasalar, ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerinin sonuçları ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerle negatif seyrediyor.

Küresel riskler güvenli liman olarak bilinen altının piyasa değerinin yeni rekorlar tazelemesini tetikliyor.

Piyasalarda gelişmeleri Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

BORSADA SATIŞ BASKISI DEVAM EDİYOR

Piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, dün volatilitenin yüksek olduğunu dile getirdi. Salı günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle işlemlerin kapalı olduğunu hatırlatan Kaçmaz, 28 Ekim tarihinde de takas işlemlerinin gerçekleşmemesi ile dün baskının yoğun olduğunu vurguladı. Aziz Kaçmaz, haber akışlarına bağlı olarak satışların derinleştiğinin ancak BIST100 endeksinin 8.700 puan seviyesinin altına kalıcı gerilemediğine dikkat çekti.

Üçüncü çeyrek bilanço döneminde olumsuz havanın hakim olduğunu ancak dördüncü çeyrek bilanço döneminde pozitif beklentinin devam ettiğini söyleyen Kaçmaz, 9.200 seviyesinin kırılmadığı sürece yatırımcının temkinli davranması gerektiğini dile getirdi.

ALTINDA ABD BELİRSİZLİĞİ

Fed’in yıl sonuna kadar atacağı faiz kararına ilişkin adımların ve ABD’de süren başkanlık yarışının altında ‘güvenli liman’ talebi oluşturduğunu söyleyen Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, altının bir süre daha rekor tazeleyeceğine dikkat çekti. Kaçmaz, Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin altını doğrudan etkilediğini ancak düzeltme hareketlerine karşın yatırımcının da dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Balon 25 dakika önce Şikayet Et
    Altın balonu kripto para gibi patlarsa hiç şaşırmayın
    Cevapla
  • Hakan er 1 saat önce Şikayet Et
    İlaca zam zamları durdurmadan ekonomi asla duzelnez bı çare bulun artık ya
    Cevapla
  • vatan sever 2 saat önce Şikayet Et
    Devam edecekde iki üçgün önce iş cıkışı bir iki gram altın alıyım dedim kuyumcuların bazılarında kalmamış birinde buldum 10 bin tl lik aldım ne fiş ne fatura vermediler bunlar vergiden muafmı acaba, birde verilere göre 8 bin ton yastık altında altın varımış birde altını kuyumcular türk parası yok bozmuyorum derse varya altın ile alış verişde yapılmassa hapı yuttuk
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR