IMF'den Türkiye ekonomisine övgü

IMFAvrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, geçen yıldan bu yana Türkiye'deki politika değişiminden oldukça olumlu etkilendiklerini belirterek, para politikasındaki kısıtlayıcılığı azaltmak için erken olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 22:17 GÜNCELLEME 24.10.2024 22:20 EKONOMİ
IMF'den Türkiye ekonomisine övgü
IMF'den Türkiye ekonomisine övgü

IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye ekonomisine ilişkin soru üzerine Kammer, "Geçen yıldan bu yana Türkiye'deki politika değişiminden oldukça olumlu etkilendik." dedi.

ENFLASYON DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE

Politika değişiminin sonucunda kriz riskine yönelik kırılganlığın bu sürede büyük ölçüde azaldığına işaret eden Kammer, enflasyonun da artık düşüş eğiliminde olduğunu kaydetti. Kammer, bunların politika değişiminde elde edilen iki büyük başarı olduğunu söyledi.

Enflasyonla mücadelenin "henüz kazanılmadığını" belirten Kammer, "Bu, sıkı para politikasının sürdürülmesi gerektiği ve para politikasındaki kısıtlayıcılığı azaltmak için erken olacağı anlamına geliyor." diye konuştu.

Kammer, gelir politikalarına odaklanılmasını tavsiye etmeye devam ettiklerini kaydederek, Türkiye'de enflasyonla bağlantılı sorunlardan birinin geçmiş enflasyon gelişmelerine dayalı asgari ücret artışları olduğunu ifade etti.

Asgari ücret anlaşmalarının artık yılda bir kez yapılması ve ileriye dönük bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirten Kammer, böylece bu önlemlerin ikinci tur etkisinin önlenebileceğini aktardı.

"İYİ İŞ ÇIKARDIKLARINI SÖYLEMELİYİM"

Kammer, daha fazla mali ayarlama yapılabileceğini de belirterek, "Mali ayarlama, enflasyon konusunda yardımcı olacaktır ve ayarlama çabasının kredibilitesini her zaman artırır." dedi.

Alfred Kammer, "Genel olarak, Türkiye'deki ekonomi ekibine iyi iş çıkardıklarını söylemeliyim. Bu çalışmanın devam etmesi ve bu politikaların sürdürülmesi gerekiyor. Türkiye halkı için sancılı bir dönem ve politika yapıcılar için zor bir dönem ancak kriz riskini azaltmak ve enflasyonu düşürmek için bu gerekli." ifadelerini kullandı.

IMF, küresel ekonomik büyümenin istikrarlı ancak zayıf kalacağını öngörüyorIMF, küresel ekonomik büyümenin istikrarlı ancak zayıf kalacağını öngörüyor

IMF'den Türkiye açıklamasıIMF'den Türkiye açıklaması

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • YILDIRIM 1 saat önce Şikayet Et
    Bu akçakların övgüsü pek hayra alamet değildir. Ama yine biz bildiğimiz yolda kararlılıkla "yola devam" diyelim.
    Cevapla
  • Vatansever 1 saat önce Şikayet Et
    Amaç israil ve filistini unutturmak.
    Cevapla
  • Öğretmen 1 saat önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem MİLLET DUBAİ ÇİKOLATASI KUYRUĞUNDA. Ekmekte kuyruk yok bu arada.
    Cevapla
  • murat 2 saat önce Şikayet Et
    Kafir övüyorsa durup düşüneceksin.
    Cevapla
  • Bilgehan 2 saat önce Şikayet Et
    Ulkemizin ekonomisi cok iyi...dunyanin umit veren, dinamik tek ekonomisi..korona sonrasi dunya ekonomisi coktu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR