ABD'den Türkiye'ye sürpriz finansman: Yatırımı duyurdular!

ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşu (DFC), Türkiye’nin batısında yapılacak yeni kara üstü rüzgar enerjisi projelerinin finansmanı için Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’ye (Enerjisa) 350 milyon dolarlık kredi vereceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 22:06 GÜNCELLEME 24.10.2024 22:06 EKONOMİ
ABD'den Türkiye'ye sürpriz finansman: Yatırımı duyurdular!
ABD'den Türkiye'ye sürpriz finansman: Yatırımı duyurdular!

ABD Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, DFC’nin finansmanı Aydın, Balıkesir ve Çanakkale illerinde yılda yaklaşık 2,51 teravat-saatlik (TWh) enerji üretmesi beklenen dokuz rüzgar enerjisi santralini geliştirme, inşa etme ve işletme faaliyetlerini destekleyecek.

“DFC, TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA TEMİZ ENERJİ ALTYAPISININ BÜYÜMESİNE YÖN VERMEYE KARARLIDIR”

DFC CEO Yardımcısı Nisha Biswal, projeye ilişkin, “Bu proje, DFC için bir kilometre taşı ve enerji geçişini hızlandırmak için bir model teşkil ediyor.” dedi. “DFC, enerji güvenliğini arttırmak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi daha da ileriye taşımak için Türkiye’de ve dünyada temiz enerji altyapısının büyümesine yön vermeye kararlıdır” dedi.

DFC CEO Yardımcısı Nisha Biswal

"BU YATIRIM TÜRKİYE’NİN ENERJİ GÜVENLİĞİNİ MUHAFAZA ETMEYE ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNACAK"

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler de, "Enerjisa Üretim olarak yenilenebilir enerji dönüşümünde öncü olma hedefine doğru her adımı çevreye ve topluma dair sorumluluklarımızın bilinciyle atıyoruz" diyerek, "Bu yatırımı üstlenmemiz, ülkemizin net sıfır emisyon vizyonuna ve Türkiye’nin enerji güvenliğini muhafaza etmeye önemli katkılarda bulunacak" ifadesini kullandı.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler

"TÜRKİYE’DEKİ ÇEŞİTLİ PROJELERE YAPILAN 1,6 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM, BU ÜLKEYİ DFC İÇİN EN BÜYÜK PAZARLAR ARASINDA KONUMLANDIRMAKTADIR"

Açıklamada, "Projenin ayrıca rüzgar enerjisiyle dekarbonizasyonu desteklemesi ve ülkenin enerjide bağımsızlığını arttırması beklenmektedir. DFC, şeffaf ve kaliteli yatırımlarla enerji güvenliğini, ekonomik büyümeyi ve istihdamı desteklemek için Türkiye’de ve dünyada enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesine yatırım yapmaya kararlıdır. Bu duyuru, ABD’nin Türkiye’yle stratejik ortaklığını geleceği nesiller boyu belirleyecek ekonomik sektörleri de kapsayacak şekilde daha da derinleştirmeye kararlı olduğunun en güncel kanıtıdır. Bu kredi, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri de içeren küçük işletmelere finansal destek vermek ve deprem sonrası toparlanma çalışmalarını kolaylaştırmak adına 2023 yılında Şekerbank’a verilen 100 milyon dolarlık kredi de dahil olmak üzere, DFC’nin Türkiye’deki yatırım portfolyosunu temel almaktadır. Küçük işletmelere verilen kredilerden enerji üretimine ve daha birçok konuda Türkiye’deki çeşitli projelere yapılan 1,6 milyar dolarlık yatırım, bu ülkeyi DFC için en büyük pazarlar arasında konumlandırmaktadır" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • osmanoğlu2023 48 dakika önce Şikayet Et
    abd den uzaklaşalım derken dahada kenetleniyoruz! ne saçma bir durum! keşke bu miktarı somaliden dilenseydik! dahada ilgiçekici olmazmıydı???
    Cevapla
  • Halil 1 saat önce Şikayet Et
    Abd önce borucunu öde.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 saat önce Şikayet Et
    Amerika kredi vermeden önce (F35 ) 1.6 milyar dolar BORCUNU ödesin !
    Cevapla
  • Muhtar 2 saat önce Şikayet Et
    istemiyoruz yatırımızı falan şu f 35 lerin parasını faizi ile bi ödeyin
    Cevapla
  • Fahri özcan 2 saat önce Şikayet Et
    Abd,nin yardımını zehirli yılanana benzetiyorum bu iki yüzlü devlet bir yandan müslüman soykırımı yapıyor bir yandan masum rolü yapıyor ṣu anda tarih 24-10-24 21,50 siyonist israil cibaliyede 150 ,den fazla masum insanı katletti bu abd,nin verdiği silahlarla yapılıyor abd,den yardım Kabul edenede yazıklarolsun gerçi abd on misli geri almadan bir ṣey vermez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR