Baykar'dan 300 milyon dolarlık dev yatırım! KIZILELMA'da kullanılacak...

Baykar, Akıncı insansız hava aracına (İHA) özel olarak turboprop motor geliştirmek amacıyla 300 milyon dolarlık bir yatırım yapacak.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2024 09:48 GÜNCELLEME 25.10.2024 09:55 EKONOMİ
Baykar'dan 300 milyon dolarlık dev yatırım! KIZILELMA'da kullanılacak...
Baykar'dan 300 milyon dolarlık dev yatırım! KIZILELMA'da kullanılacak...

Baykar; Ukrayna, Azerbaycan ve Afrika’da kullanılan Bayraktar TB2 ve Akıncı İHA’ları ile uluslararası alanda dikkat çekerken, bu araçları 35 ülkeye ihraç etmeyi başarmıştı. SAHA EXPO Savunma Fuarı’nda konuşan Haluk Bayraktar, tedarik zinciri sürekliliğinin dünya genelinde büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Eksik olan parça, motor ve şimdi kendi geliştirme projemize başlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAYKAR'DAN 300 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM!

Baykar, Akıncı İHA için turboprop motor geliştirmek amacıyla 300 milyon dolarlık bir yatırım yapacak ve bu çalışmayı KIZILELMA insansız savaş uçağına yönelik turbofan motoru geliştirme projesi takip edecek.

Halihazırda Akıncı ve KIZILELMA’da Ukrayna yapımı motorlar kullandığı, ancak Ivchenko-Progress firmasıyla bir turbofan motoru ortak geliştirme anlaşması imzaladığı da bildirildi.

KIZILELMA ÜRETİMİ GELECEK YIL BAŞLIYOR

Haluk Bayraktar, uzun vadede insansız hava muharebe araçlarının insanlı savaş uçaklarının yerini alacağını öngörüyor. “Dünyada 13.000 insanlı savaş uçağı var ve önümüzdeki kırk yıl içinde bunların tamamının otonom hale geleceğine inanıyoruz.” dedi.

Baykar’ın, TB2 ve Akıncı üretim hatlarını sabit tutarak, önümüzdeki birkaç yıl içinde TB3 ve Kızılelma hatlarını genişletmeye yatırım yapacağı belirtiliyor. KIZILELMA’nın seri üretimine gelecek yıl başlanacak ve 10 adet üretilmesi planlanıyor.

4 günde 1 yıllık ihracat! SAHA EXPO'da rekor! Kızılelma damgası4 günde 1 yıllık ihracat! SAHA EXPO'da rekor! Kızılelma damgası

Selçuk Bayraktar: Bu vatanın bir evladı olarak büyük mutluluk yaşıyorumSelçuk Bayraktar: Bu vatanın bir evladı olarak büyük mutluluk yaşıyorum

UKRAYNA’DA FABRİKA 2025'TE TAMAMLANACAK

Baykar, Ukrayna’da inşa edilen fabrikanın %80’inin tamamlandığını ve makinelerin sipariş edildiğini açıkladı. Fabrikanın Ağustos 2025’te üretime hazır olacağı bildiriliyor. Bu tesiste TB2 ve daha ağır faydalı yük taşıma kapasitesine sahip TB3 modelleri üretilecek.

Baykar’ın geçen yıl elde ettiği gelir 2 milyar dolar olarak kaydedildi, bu rakam bir önceki yıl 1.4 milyar dolardı. Şirketin gelirlerinin %90’ı yurt dışı pazarlardan elde ediliyor ve Türkiye’nin toplam savunma ve havacılık ihracatının yaklaşık üçte birini karşılıyor.

KAYNAK : SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Misafir 55 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye motor yapsa ne olacak,amerika kimseye sattırmaz.Önce doları tahtından indirmek lazım.
    Cevapla
  • Eda 1 saat önce Şikayet Et
    Baykar demek basari, rekor demek...nokta...
    Cevapla
  • Sadi 2 saat önce Şikayet Et
    Fabrikanin Ukraynada olmasi cok sikintili, rusyanin bombalamasi whatta muttefik gorunup ,ingiliz abd vs iceriden sabotaj bile yapilabilir, bunlari umarim dusunmuslerdir
    Cevapla
  • Vatandaş 2 saat önce Şikayet Et
    Allah muvaffak etsin kolaylıklar versin ilminizi anlayışınızı artırsın tüm kötülüklerden korusun
    Cevapla
  • Hakan er 3 saat önce Şikayet Et
    ALLAH'IN izniyle ALLAH zaferi müslümanlara verecek lütfen milli savunma ya destekleyelim kormayalim bitmezparamiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR