Cumhurbaşkanı Erdoğan SAHA EXPO 2024'de önemli savunma sanayii mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin, " Bu tarz kalleşliklerle bize geri adım attıracaklarını zannedenlerin tepesine binmeye, inlerini başlarına geçirmeye devam edeceğiz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2024 14:51 GÜNCELLEME 25.10.2024 16:58 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan SAHA EXPO 2024'de önemli savunma sanayii mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan SAHA EXPO 2024'de önemli savunma sanayii mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda yaptığı konuşmada, katılımcıları hürmet ve muhabbetle selamladığını dile getirdi.

Savunma, havacılık ve uzay sektörlerinin yıldızlarının buluştuğu SAHA EXPO 2024'te olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, kendi alanında giderek marka haline gelen SAHA EXPO'nun ülke, sektör ve katılımcı firmalar için hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, "Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlarımızı, firmalarımızı, sponsorlarımızı kutluyor, ürünleriyle fuarımızda yer alan tüm şirketlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yurt dışından güzel İstanbul'umuzu ve SAHA EXPO'yu ziyaret eden tüm misafirlerimize 'Hoş geldiniz' diyorum. Fuara katılan firmalara ve fuarda gerçekleştirilen etkinliklere destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Önceki gün TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine menfur bir terör saldırısı düzenlendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle bu kalleş ve alçak terör saldırısında şehit olan kahramanlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin acılı ailelerine, sevenlerine ve TUSAŞ'ımızın mensuplarına baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimizin fedakarlıklarını daima şükranla hatırlayacağız. İnancım ve duam odur ki, milletimiz de şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır. Aynı şekilde saldırıda yaralanan kardeşlerimize de Mevla'dan acil şifalar temenni ediyorum." diye konuştu.

"İSTİKLAL MARŞI'MIZDAKİ O ASIL RUHA BİR KEZ DAHA ŞAHİT OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada öncelikle bir hususun bilinmesini istediğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Her ne kadar şehitlerimiz sebebiyle acımız büyük olsa da Türkiye Yüzyılı ülkümüze kasteden alçaklarla mücadele azmimiz çok daha büyüktür. Bu tarz kalleşliklerle bize geri adım attıracaklarını zannedenlerin tepesine binmeye, inlerini başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bekasına yönelik tüm tehditleri kaynağında bertaraf etme gücüne, kapasitesine ve kararlılığına sahiptir. Türkiye 85 milyon vatandaşının topyekun kenetlenmesiyle her türlü tuzağı bozacak basireti de hamdolsun ziyadesiyle haizdir. Şu gerçeği herkes yakında görecektir; milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü saldırı, akim kalacak başarısız olacak, en sonunda dönüp kandan beslenen terör baronlarını vuracaktır."

TUSAŞ'taki terör eylemini düzenleyen bölücü terör örgütü üyesi hainlerin 2'sinin de ölü olarak ele geçirildiğini hatırlatan Erdoğan, "Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı, Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini yok ederek katbekat fazlasıyla vermiş, şehitlerimizin mübarek kanlarını yerde bırakmamıştır." dedi.

Erdoğan, savunma sanayisi çalışanlarının da saldırıdan hemen sonra "Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz" diyerek bu milletin nasıl yenilmez bir iradeye, nasıl sarsılmaz bir imana sahip olduğunu gösterdiğini vurguladı.

"İstiklal Marşı'mızdaki o asil ruha bir kez daha şahit olduk." diyen Erdoğan, İstiklal Marşı'nın "Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar/Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var/Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar/'Medeniyet' dediğin tek dişi kalmış canavar?" dizelerini okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede kimi çevrelerin bilerek veya bilmeyerek terörün korku hedefine ulaşmasına bir nevi aracılık yaptığını belirterek, "Bakınız, hiçbir otokontrolün, hiçbir ahlaki değerin ve denetimin olmadığı sosyal medya mecralarını bir tarafa bırakıyoruz. Çünkü orası zaten söz konusu Türkiye olduğunda terör eyleminin eksik kalan yanlarını tamamlayan bir operasyon aygıtına dönüşmüş durumda." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda yaptığı konuşmada, teröre meydan okuyan TUSAŞ personelinin, bu milletin yenilmeyeceğini, yıkılmayacağını, alçakları yurduna asla uğratmayacağını, dost düşman herkese bir kez daha ilan ettiğini dile getirdi.

"Bakınız burada şu gerçeğin altını önemle çiziyorum." diyen Erdoğan, "Biz bu kalleşliklerin arkasındaki niyetin ne olduğunu çok net görebiliyoruz. Biz kiralık katil sürülerinin emellerinin ne olduğunun da gayet farkındayız. Aynı şekilde, basiret ve feraset sahibi milletimizde bölücü canilerin kanlı eylemlerinin hangi amaca hizmet ettiğinin bilincindedir." dedi.

Erdoğan, dünkü güvenlik toplantısında hain terör saldırısını ve atacakları adımları detaylıca ele aldıklarını belirterek, "85 milyonun kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığı terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza kimsenin girmesine müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

"TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ, HEDEFLERİMİZDEN KOPMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir hasmane terör saldırısının bu milletin ezeli ve ebedi kardeşliğini bozamayacağını, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına engel olamayacağını, büyük ve güçlü Türkiye idealinin önüne set çekemeyeceğini vurguladı.

Türkiye düşmanlarının ülkeyi karanlığa sürüklemesine izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil, bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür, daha dirayetlidir." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin, oyun kuranların oyunlarını tek tek başlarına geçirecek köklü devlet tecrübesine sahip olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar terörle mücadeleyi daima çok katmanlı, elimizin altındaki tüm araçları, bütün imkanları kullanarak yürüttük. İnşallah bundan sonra aynı stratejik akılla mücadelemizi sürdüreceğiz. Tuzağa düşmeyeceğiz, hedeflerimizden kopmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kardeşlikten, birlik ve beraberlikten taviz vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Ortada hiçbir sebep yokken aylar öncesinden Türkiye için iç karışıklık senaryoları yazan müstevlilerin heveslerini yine kursaklarına koyacağız. Terör eylemi akabinde milletimizin yanı sıra muhalefet dahil siyasi partilerimizin benimsediği müşterek duruşu takdirle karşılıyoruz. Çağrımıza uygun şekilde kardeşlik ekseninde birbirine kenetlenen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"MEDYAMIZ, KÖTÜ BİR SINAV VERİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir üzüntüsünü ifade etmek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörün gayesi sadece kan dökmek, masumları katletmek değildir. Terörün asıl amacı toplumda tedhiş ve korku ortamı oluşturmak. Ülkemizde kimi çevreler maalesef bilerek veya bilmeyerek terörün bu hedefine ulaşmasına bir nevi aracılık yapmaktadır. Bakınız, hiçbir otokontrolün, hiçbir ahlaki değerin ve denetimin olmadığı sosyal medya mecralarını bir tarafa bırakıyoruz. Çünkü orası zaten söz konusu Türkiye olduğunda terör eyleminin eksik kalan yanlarını tamamlayan bir operasyon aygıtına dönüşmüş durumda. Batıda bir terör eylemi gerçekleştirildiğinde gösterdikleri hassasiyetin, ülkemize gelince esirgendiğini şimdiye kadar defalarca tecrübe ettik. Artık onlardan tutarlı, ahlaklı, ilkeli, vicdanlı bir duruş beklemiyoruz. Bizi asıl üzen böyle meselelerde çok daha sorumlu, çok daha titiz yayın yapmasını beklediğimiz yazılı ve görsel medyamızdır. Son dönemde medyamız bu tür hadiselerde çok kötü bir sınav veriyor."

Herkesi yaralayan menfur cinayetlerde sergilenen sorumsuzluğun bir benzerinin TUSAŞ'taki terör eyleminde de tekrarlandığını gördüklerini belirten Erdoğan, bunun kabul edilebilir ve makul görülebilir hiçbir yanının olmadığını ifade etti.

"BU GÖRÜNTÜLERİ SERVİS EDENLER DE TELAFİSİ ZOR ZARARLAR VERMEKTEDİR"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletin, memleketin, devletimizin güzide kurumlarının hak ve çıkarlarının reyting yarışlarına feda edilmemesi gerekiyor. Tabii görüntüleri filtresiz bir şekilde milletin huzuruna boca edenler ne kadar büyük yanlışın içindeyse, bu görüntüleri servis edenler de devletimizin ve kurumlarımızın güvenliğine telafisi zor zararlar vermektedir. Bundan sonra bu tür sorumsuzlukların üzerine daha kararlı gideceğiz. Medyamızdan ve siyasetçilerimizden teröre karşı yürütülen mücadelenin topyekun ve çok boyutlu bir mücadele olduğunu her zaman göz önünde bulundurarak hareket etmelerini bekliyoruz."

Şehitlere bir kez daha rahmet dileyen Erdoğan, "SAHA İstanbul bundan 9 sene önce savunma ve havacılık sektörümüzün lokomotifi olma hedefiyle kuruldu. Yerlilik oranını arttırmayı kritik teknolojileri, ülkemize kazandırmayı, uluslararası rekabet gücümüzü yükseltmeyi amaçlayan Saha İstanbul, kuruluşundan bu yana geçen sürede çok büyük mesafe katettik. SAHA İstanbul bugün 52 farklı sektörden üyeye,1200'ü aşkın şirkete, 29 üniversite ve 45 şehre yayılmış geniş bir ağa özellikle ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

"SAHA EXPO, TÜRK ŞİRKETLERİNİ KÜRESEL PAZARLA BULUŞTURAN BİR KÖPRÜ"

Erdoğan, kısa sürede ulaşılan bu geniş ve yaygın savunma ekosistemini çok kıymetli bulduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Saha EXPO'nun ise Türk şirketlerinin küresel pazarla buluşturan bir köprü vazifesi üstlendiğine tanık oluyoruz. 2018'de ilki düzenlenen SAHA EXPO fuarıyla ülkemiz firmalarının iş geliştirme ve ihracat çabalarını samimiyetle destekliyoruz. Rakamlar SAHA EXPO'nun sektörde geldiği seviyeyi ortaya koymaktadır. 150 binden fazla ziyaretçi 300'ün üzerinde delegasyon, 150'den fazla alıcı delegasyonu, 120'yi aşkın ülkeden üst düzey katılım 1400'den fazla şirket iştiraki ile SAHA EXPO, memnuniyetle belirtmek isterim ki savunma sektöründe önemli bir platform haline gelmiştir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TÜRKSAT 6A ve İMECE projelerinde edindiğimiz kabiliyetleri ay misyonumuzun hazırlık ve gerçekleştirme süreçlerinde de kullanacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda yaptığı konuşmada, fuar boyunca 4,6 milyar doları ihracat sözleşmesi olmak üzere toplam 6,2 milyar dolarlık anlaşmaların imzalanacak olmasının da dikkate değer olduğunu söyledi.

Geçen yıl savunma ve havacılık sektörünün toplam 5,6 milyar dolarlık ihracatı yakaladığını anımsatan Erdoğan, SAHA EXPO'da da neredeyse bu tutara yakın ihracat sözleşmelerine imza atılacağını kaydetti.

Türkiye'ye önemli başarıları yaşatan SAHA EXPO ile tüm katılımcı firmaları tebrik eden Erdoğan, "Görüyoruz ki Türkiye global savunma sanayisi sektöründe güçlü bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu başarı, teknolojiyi tasarlama, geliştirme ve üretme yanında stratejik işbirlikleri ve uluslararası projelerle de perçinleniyor. Bununla ne kadar iftihar etsek inanın azdır." diye konuştu.

Bazı güncel ve çarpıcı verileri paylaşmak istediğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"2002'de savunma ihracatımız 248 milyon doları ancak buluyordu. Biz bunu aldık, biraz evvel de ifade ettiğim gibi 5,6 milyar dolara çıkardık. Sadece geçen yıl 185 ülkeye 230'dan fazla savunma ürünü ihraç ettik. Savunma ve havacılık ihracatımız bu yıl eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32 oranında yükseldi. İlk 9 aydaki ihracatımızda da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,2'lik artış oldu. Son 12 ayda gerçekleşen ihracatımız ise yüzde 10,4'lük artışla 6 milyar 15 milyon dolara ulaştı. Sadece 2024 yılı içerisinde savunma sanayisi şirketlerimiz 178 farklı ülkeye ürün ihraç ederek ciddi bir rekora imza attı."

"SON 22 YILDA, SAVUNMA SANAYİSİ ALANINDA TAM ANLAMIYLA BİR DESTAN YAZDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar TB2, Akıncı, ANKA, AKSUNGUR gibi insansız hava araçlarının dünyada büyük yankı uyandırdığını ve "oyun değiştirici" olarak nitelendirildiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde buna insansız savaş uçaklarımız KIZILELMA ve ANKA III'ü de eklemeyi planlıyoruz. Bu asimetrik savunma ürünlerimizin de envantere girmesiyle Türkiye bu alandaki hakimiyetini daha da tahkim edecektir. Savunma sanayisinde yerlilik oranımızı hamdolsun yüzde 80'in üzerine çıkarmış durumdayız." bilgisini verdi.

Artık sadece kendi ihtiyaçlarının ezici çoğunluğunu teminle kalmayıp, dost ve müttefik ülkelerin güvenliğine de güçlü destek sağladıklarını kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şunu bugün burada büyük bir gururla söylemek istiyorum. Önümüze çıkarılan tüm engellere, maruz kaldığımız gizli açık ambargolara, içimizdeki ihanet şebekelerinin sabotajlarına, müttefiklik hukukunu ayaklar altına alan kısıtlamalara rağmen son 22 yılda savunma sanayisi alanında tam anlamıyla bir destan yazdık. Bu gerçeği muhalif-muvafık, dost-düşman herkes görüyor. Kabul ediyor. Türkiye'nin başarılarını kendilerine örnek alıyor. Bilhassa 2002 öncesi yıllarda teröre karşı mücadele eden paşalarımız, askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, Türk savunma sanayisinin nasıl bir başarı hikayesine imza attığını çok iyi biliyor."

Askerin ve polisin ihtiyaç duyduğu en basit malzemelerin bile yurt dışından tedarik edildiği, kendilerine yakışmayan o eski Türkiye tablosuna son verdiklerine işaret eden Erdoğan, "Terör örgütlerine karşı yürüttüğü meşru operasyonlarda dahi başka ülkelerin silahına, aracına, gerecine muhtaç olan bir ülkeyi savunma hamlelerimiz neticesinde dışa bağımlılıktan büyük oranda kurtardık. Sistemler sistemi Çelik Kubbe ile Çelik Kubbe'nin uzun menzil hava savunmadaki gücü SİPER ve diğer pek çok projemizle kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Birilerinin Demir Kubbe'si olabilir, bizim de Çelik Kubbe'miz var." diye konuştu.

"İMECE İLE ARTIK DÜNYANIN HER YERİNDEN HERHANGİ BİR KISITLAMAYA TABİ OLMADAN GÖRÜNTÜ ALMA İMKANINA SAHİBİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun menzilli füze yeteneklerini güçlendirdiklerini, bunlara yönelik adımları da kararlılıkla attıklarını kaydetti.

Uydu teknolojilerinde de devamlı atılım halinde olduklarına dikkati çeken Erdoğan, "Tüm bunlarla birlikte uydu teknolojilerinde de devamlı bir atılım halindeyiz. Ülkemizi kendi uydularını geliştirebilen, üretebilen, test edebilen bir konuma çıkardık. Geçtiğimiz yıl uzaya fırlattığımız, Türkiye'nin ilk yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE ile artık dünyanın her yerinden herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan görüntü alma imkanına sahibiz. TÜRKSAT 6A projesiyle de haberleşme uydularının üretimi alanında kendi uydusunu yapabilen sayılı ülkeler arasına girdik. TÜRKSAT 6A ve İMECE projelerinde edindiğimiz kabiliyetleri ay misyonumuzun hazırlık ve gerçekleştirme süreçlerinde de kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşanan kritik gelişmelerin kendilerine savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde hiçbir alanı ihmal etmemeleri gerektiğini hatırlattığını söyleyen Erdoğan, gerek Gazze'de 50 bin masumun acımasızca katledildiği soykırımda gerekse Lübnan'a yönelik saldırılarda Türk savunma sanayisinin her açıdan güçlü olmak zorunda olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sadece kendi vatandaşlarımızın güvenliği için değil, bölgemizde huzur ve istikrarın temini için de caydırıcılığımızın zirvede olması zarurettir. Şayet bugün kimseden icazet almadan, kimseden çekinmeden, zalimlere en güçlü tepkiyi gösterebiliyorsak bunun arkasında savunma sanayimizin 22 yılda elde ettiği göz kamaştıran başarılar bulunuyor. İnşallah bu başarı grafiğimiz yükselmeye devam edecek. Şundan tüm milletimiz emin olsun. Türkiye'nin savunma sanayisindeki bağımsızlık yürüyüşü sadece ülkemiz için değil, mazlumlarla birlikte tüm dünya için yeni bir dönemin habercisidir."

Türkiye Yüzyılı'nın hem içeride hem de dışarıda barışın, huzurun, adaletin, refahın ve ekonomik kalkınmanın hakim olduğu bir asır olacağını kaydeden Erdoğan, "Ne eli kanlı caniler ne de bu canileri üzerimize salanlar ülkemizin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyeceklerdir. Tüm saldırılara, tüm provokasyonlara rağmen yürüyüşümüz hızlanarak devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

SAHA EXPO'nun mücadelelerinde kendilerine destek olacağı ve Türk savunma sanayisi ürünlerinin tanıtımına katkı sunacağından emin olduğunu belirten Erdoğan, fuarın başarılı geçmesini temenni edip, organizasyonda görev alan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesi SAHA EXPO'daki ürünleri yakından görmeye davet etti.

KAYNAK : AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Sessiz adam 24 dakika önce Şikayet Et
    Ey Türkiye halkı tek ortak noktamız bizi yaratan ALLAH'tır. Güçlü bir Türkiye için onun etrafında birleşelim.
    Cevapla
  • Abdurrahman 32 dakika önce Şikayet Et
    Allah rızası için vatanını zin savunmasını güçlendirmek için gönüllü yardım çağrısı yapıyorum Ben yılbaşında 1000 TL yardım yapacağım inşallah Sadece emekli maaşı olan bir kişiyim Başkada hiç bir geliri olmayan bir insanım Vatanım savunmam önemlidir
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allah Devlete Ve Silahlı Kuvvetlerimize Zeval vermesin.Biz bu siyonist kuklalarının hakkından Devlet olsrak geliriz. Buna olan inancımız tamdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Reis Allah'ın izniyle tasmasını emperyalistlerin Siyonistlerin tuttuğu bu köpekler kukla..Bunların sahipleriyle biz savaşıyoruz.
    Cevapla
  • abdulkadir 1 saat önce Şikayet Et
    Senin yoluna kurban olurum Reis.önce memleket
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR