Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan son dakika enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyondaki düşüş süreci yolunda gidiyor. Öncü göstergeler kira enflasyonunda aşağı yönlü bir eğilim olduğunu gösteriyor. 12 aylık enflasyon beklentileri düşmeye devam ediyor" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2024 20:25 GÜNCELLEME 25.10.2024 20:25 EKONOMİ
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan son dakika enflasyon açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan son dakika enflasyon açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'de IMF toplantıları kapsamında sunum yaptı. Karahan, enflasyonla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

'REEL SEKTÖRÜN ENFLASYON BEKLENTİLERİ DE DÜŞÜŞTE'

Enflasyondaki düşüş sürecinin yolunda gittiğini vurgulayan Karahan, şu ifadeleri kullandı:

"Öncü göstergeler kira enflasyonunda aşağı yönlü bir eğilim olduğunu gösteriyor. Firmaların fiyatlandırma davranışları iyileşmeye devam ediyor. 12 aylık enflasyon beklentileri düşmeye devam ediyor.

Türk lirası mevduatlarının payı artmaya devam ederken, reel sektörün enflasyon beklentileri de düşüşte."

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • misafir 56 dakika önce Şikayet Et
    bizim millet böyle harcamaya devam ettikçe enflasyon düşmez ,millet zamları aldıkça harcamaya devam ,kredi kartları geçen yılın 3 katına çıkmış , bu enflasyon düşermi ?
    Cevapla
  • KONYA...KONYA... 58 dakika önce Şikayet Et
    kiraları eski haline getirin 15ooo tl olan yerleri 5000 tl indirin..
    Cevapla
  • Erkan 1 saat önce Şikayet Et
    Memura zam vermemek için herşeyi yaparsınız...
    Cevapla
  • Doğru söyler 1 saat önce Şikayet Et
    Boş beleş emeksiz kazanç sağlayan emlakçılara ne zaman müdahale edeceksinz resmen tekelllesmisler fiyatları piyasayı yükseltiyor bunları sizlerde biliyorsunuz neden müdahale etmiyorsunuz emlakçıların değil vatandaşin milletin yanında yer alın vatandaş neden bedavadan 50,60 bin TL komisyon vermek zorunda ki neden bir tam kira bedeli vermek zorunda ki bu zor zamanda
    Cevapla
  • Vatandaş riza 1 saat önce Şikayet Et
    Hiç bir siyasi irade yargı yok mu bu milletin şikayetini dikkate alıp bu emlakcilari durduracak yahu nerede boş ev var inşaat halinde olsun ,yeni olsun eski olsun sinekler gibi cokuyorlarsözde alıyorlar hemen ilana çıkıyorlar ilanlarında ki evler haftasında ayında 100,150 bin TL zamlaniyor.kiralik evlere de aynısını yapıyorlar evin sahibiyle gorussek diyoruz yok diyorlar ulasmani bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR