Beklenen olmadı! Petrolde sert hareket! Fiyatları etkileyecek!

Petrol İsrail'in hafta sonu İran'a yönelik misilleme saldırısının ardından sert bir düşüş yaşadı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 08:32 GÜNCELLEME 28.10.2024 08:45 EKONOMİ
Beklenen olmadı! Petrolde sert hareket! Fiyatları etkileyecek!
Beklenen olmadı! Petrolde sert hareket! Fiyatları etkileyecek!

Son dakika haberi: İsrail'in hafta sonu İran'a yönelik misilleme saldırısı sonrası petrol fiyatları Pazartesi günü varil başına 3 dolardan fazla düştü.

Brent petrol yüzde 4 düşerek varil başına 73 doların altına gerilerken, ABD ham petrolü 68 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

İsrail jetleri Cumartesi günü İran genelinde askeri hedefleri vurarak ay başında bir füze saldırısına misilleme yaptı, ancak saldırı beklenenden daha kısıtlıydı. Tahran saldırıya hemen yanıt vereceğine dair söz vermedi ve İran'ın devlet medyası ülkenin petrol endüstrisi faaliyetlerinin normal şekilde işlediğini söyledi.

TAHMİNLER DAHA DA DÜŞTÜ

Öte yandan Citigroup Inc., Orta Doğu'daki çatışmadan kaynaklanan düşük riskleri gerekçe göstererek Brent fiyat tahminlerini düşürdü.

Onyx Capital Group'ta araştırma grup başkanı Harry Tchilinguirian, İsrail'in "Cumartesi günkü misillemesi çoğunlukla yetersiz ve orantılı olarak görüldü" dedi.

KAYNAK : Bloomberg
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • sadettin arslan 1 saat önce Şikayet Et
    sayın bakan birde a101 marketlere el atsanız geçen hafta soguk kahve 21 tl iken bu hafta 25 tl olmuş neye nezaman böyle zam geliyor anlamıyorum bu konuya bir el attsanız sevinirim sürekli bu tip magazalar her konuda ara zam yapıyorlar birisi dur demesi lazım bu kişide sizsiniz.
    Cevapla
  • Stratejik bakış 3 saat önce Şikayet Et
    İsrail . ABD .dahil tüm dünyayı .batıracak ..yazın kenara .çok uzun zaman değil bir kaç ay ...
    Cevapla
  • Türk oğlu turk 4 saat önce Şikayet Et
    Eee şimdi benzin ve mazot fiyatları düşer
    Cevapla
  • Ahsen köse 4 saat önce Şikayet Et
    Türkiyede niye sert bir düşüş yaşanmıyorda sert bir yükseliş yaşanıyor ??
    Cevapla
  • Fatih dere 4 saat önce Şikayet Et
    Bu iniş çıkışların hepsi sanal fazla güvenmemek lazım piyasalar şu an Trump u kazanacak inşallah diye fiyatlıyor yumuşak gidiyor. Ancak kamala kazanırsa yine tepetaklak olur çünkü şu anki hükümetin gevşettiği bütün girişimler tekrar sertleşecek Buda fiyatlara yansır. Trump gelsede kamala gelsede 2025 yarısına kadar fiyatlar sert çıkışlı olacaktır sonrasında dünya piyasası rahatlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR