Balkan ekonomisinin aktörleri Edirne’de buluşuyor

Balkan İş ve Yatırım Forumu, 31 Ekim’de Edirne Valiliği ev sahipliğinde başlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 15:33 GÜNCELLEME 28.10.2024 15:33 EKONOMİ
Balkan ekonomisinin aktörleri Edirne’de buluşuyor
Balkan ekonomisinin aktörleri Edirne’de buluşuyor

Balkan İş ve Yatırım Forumu, 31 Ekim’de Edirne Valiliği ev sahipliğinde start alıyor. Organizasyonun Balkan ülkelerinden bakan ve yatırımcıların katılımıyla gerçekleşeceğini belirten Vali Sezer, ''İş dünyasının önemli aktörleri ve girişimcilerin yeni iş birliği ve ortaklıkların kapısını aralayacağı Forum, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının himayesinde hayata geçiriliyor'' dedi.

Osmanlı İmparatorluğuna 88 yıl başkentlik yapan Edirne; Balkan coğrafyasının ticaret, sanayi, lojistik, tarım, turizm, sağlık, kültür-sanat, teknoloji ve işbirliği başkenti olma yolunda önemli bir organizasyonu hayata geçiriyor.

EKONOMİNİN KURMAYLARI EDİRNE’DE

Balkan İş ve Yatırım Forumu’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının himayesinde gerçekleştiğini belirten Vali Sezer, ''Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih KACIR ve Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT, teşrifleriyle katkılarını sunacak. DEİK ve TİM de organizasyonun düzenlenmesine destek veren kurumlarımız arasında'' dedi.

BÖLGE TİCARETİNE BÜYÜK KATKI

31 Ekim’de başlayacak organizasyonun Balkanlardaki ticarete büyük katkı sağlamasını hedeflediklerinin altını çizen Edirne Valisi Yunus Sezer, ''Balkan İş ve Yatırım Forumu, bölge ülkelerinden yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek'' diye konuştu.

GİRİŞİMCİ VE YATIRIMCI BULUŞACAK

Organizasyonun konuk ülkelerden Ticaret ve Sanayi Bakanları, odalar ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri, yatırımcı iş insanları ve sektör temsilcilerini bir araya getireceğini ifade eden Vali Sezer şöyle devam etti: “Balkan ülkeleri arasındaki ticareti büyütecek adımların konuşulacağı Foruma, farklı ülkelerden gelen yatırımcılar arasında gerçekleşecek Business to Business (B2B) görüşmeleri eşlik edecek.”

KAYNAK : Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR