Yok artık! Yerli çamaşır makinesi Almanya'da 17 bin TL, Türkiye'de 30 bin TL
Yerli üretim çamaşır makinası Türkiye'de 30 bin TL'ye satılırken, Almanya'da fiyatı 17 bin TL. Yerli markaların Türkiye'de daha ucuz olması beklenirken ortaya çıkan bu fiyat farkı kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.
ABONE OLHaber7
Türkiye, dışa bağımlılığını azaltmak için yerli üretimi teşvik eden stratejilerle ekonomik olarak önemli bir noktaya ulaştı. Bugün, birçok sektörde yerli ve milli markaların ürünler piyasada bulunuyor.
Tüm Türkiye yerli ve milli üretimi desteklerken yerli üretim stratejisinin, Türkiye ekonomisinin büyümesine ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Öte yandan devletin uyguladığı teşviklerle vatandaşların yerli markalara daha uygun fiyatlara ulaşması hedeflenirken bazı yerli markaların uyguladığı fiyat politikası şaşkınlığa neden oluyor.
AYNI ÜRÜN İKİ KATI FİYAT FARKI
Örnek olarak, yerli bir üreticinin Türkiye'deki 9 kg kapasiteli çamaşır makinesi, 30 bin 479 TL’ye satılırken, birebir aynı ürün Almanya'da 479 euro (yaklaşık 17 bin 480 TL) fiyatla satışa sunuluyor.
Yine benzer şekilde Türkiye'de üretilen yerli bir markanın beyaz eşyası Türkiye'de 17 bin TL'ye satılırken Katar fiyatı ise 899 Riyal yani 8 bin TL.
Bu büyük fiyat farkı, döviz kuru, vergiler ve işçilik maliyetleri ile açıklanamayacak kadar yüksek.
FİYAT FARKININ SEBEBİ MERAK KONUSU
Tepki çeken bu fiyat farkı, fahiş fiyat uygulamalarından mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklanıyor, merak ediliyor.
-
Hollandadan 1 saat önce Şikayet EtKDV Hollanda da %21.Beğen
-
eczacı 2 saat önce Şikayet Etsonunda bir haber sitesi bu konunun haberini yaptı. inşallah üstüne gidersiniz. daha çok haber ve sebebinide haber yaparsınızBeğen
-
dertli 2 saat önce Şikayet EtGümrük Birliği sebebiyle biz onlara vergisiz onlar bize katmerli satıyor. Sadece bizim vergimiz değil. bizden aldığı ürünü ucuza alıyor ama bize pahalı satıyor.Beğen
-
Hakan Hamza 2 saat önce Şikayet EtTürk halkına kazık ,buradaki fiyatları düşürmemek için bütün firmalar yüksek fiyat politikası uyguluyor.Marketlerde satılan ürünlerde bile bunu görmek mümkün serbest piyasa ekonomisinde rekabet ederek firmalar indirimlerde ve kalitede yarışması gerekirken Malesef Türkiyemizde bu geçmişte olduğu gibi özellikle 2018 sonrasında daha vahim bir hal aldı Pazar ve tarladaki fiyat farklarıBeğen
-
Ankara 2 saat önce Şikayet EtBizim ülkemizde malesef keyfe keder fiyat artışı ve pahalılık yetmediği gibi, yıl sonlarında yeniden değerleme oranı adı altında verilen maaş zamlarını dolaylı olarak geri toplamaya yarayan bir mekanizma icad edildi. Enflasyonu düşürmek ve böylece fiyat istikrarını sağlamak bu yöntemle mümkün olamayacaktır.Beğen